Megválasztották az év magyar menedzsereit

Címkék: menedzser, díj, nyertes

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

MTI

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Az év menedzsere 2009 pályázatot Károlyi László nyerte megháromszorozott termeléssel és megduplázott árbevétellel, míg Az év fiatal menedzsere 2009 pályázat győztesévé Tibor Dávidot, a Masterplast Group Zrt. elnök-vezérigazgatóját választották, aki 22 évesen indította a mára óriásivá nőtt vállalkozását.

A Menedzserszövetség és a meghirdető szervezetek képviselőiből álló zsűri döntése alapján az "év menedzsere" cím odaítélésekor jelentős súllyal esett a latba Károlyi László kitartó menedzseri tevékenysége. Ennek köszönhető, hogy a Legrand csoport szentesi cége 2006 és 2008 között megháromszorozta termelését, megduplázta árbevételét. Mindeközben folyamatosan javult az eredményesség. Különösen fontosnak ítélte a zsűri, hogy a gazdasági és pénzügyi válság ellenére a szentesi Legrand közel 25 százalékkal növelte az előző évhez képest az innovációra, a K+F-re fordított összegeket.

manager.org.hu
Az ünnepélyes díjátadóra január 30-án kerül sor a Menedzserbálon

A Legrand vállalatcsoport villamos szerelési és számítógépes hálózati termékeket és rendszereket gyártó és forgalmazó nemzetközi nagyvállalat. Központja a franciaországi Limoges-ban van. A világ több mint 180 országában jelenlévő, 39 ezer munkavállalót foglalkoztató cég nettó árbevétele 2008-ban elérte a 4,2 milliárd eurót. A cég a nehéz magyarországi piaci viszonyok ellenére megerősítette piacvezető pozícióját a szerelvénypiacon, és a második helyét a kábelcsatorna szegmens területén is.

"Az év fiatal menedzsere" pályázaton Tibor Dávid lett a győztes, aki 22 évesen, 1997-ben indította el építőanyag-nagykereskedelemmel foglalkozó vállalkozását. Az első üzleti évet 132 ezer eurós eredménnyel zárta. A kisvállalkozásként indult cég mára 17 országban van jelen, így például Kínában, Németországban, Bosznia-Hercegovinában, illetve Ukrajnában is.    

A Masterplast Group több mint ezerféle termékével költséghatékony és energiatakarékos megoldásokat kínál a hő-, hang-, és vízszigetelés, tetőfedés és szárazépítészet, valamint az építőipari kiegészítő termékek területén. A több, mint 700 főt foglalkoztató cégcsoport árbevétele 2008-ban elérte a 113 millió eurót, azaz mintegy 30 milliárd forintot - tartalmazza Menedzserszövetség közleménye.

A Menedzserek Országos Szövetsége (Menedzserszövetség) a meghirdető szervezetek - a Joint Venture Szövetség, a Magyar Bankszövetség, a Menedzser Alapítvány, a Menedzsment Fórum, a Szervezési és Vezetési Tudományos Társaság, a Világgazdaság című lap és a Demján Sándor Alapítvány - közreműködésével tavaly 15. alkalommal hirdette meg "Az év menedzsere 2009" pályázatot. "Az év fiatal menedzsere" pályázatot pedig a szövetség a 10. alkalommal írta ki az elmúlt évben.

 

 

 

1 komment

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Fazekas Iren | 2010. január 26., kedd 14:57:01

Az éppen itthon lévő Gábor fiunk olvasta a zerindi Fazekas család számára is örvendetes hírt, hogy a Károlyi László által irányított cég kitüntetett eredményt ért el.Gratulálunk! Fazekas J.

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5