Csomós vállizmokkal a még hosszabb lábakért

Címkék: reflexológia, masszázs, Magyarország, teszt

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Szűcs Ádám

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Akik minden nap kénytelenek megbirkózni a stresszel és a feszültséggel, a rendszeres testmozgáson kívül egy stresszoldó masszázzsal tehetnek az egészségükért. Menedzsereknek ideális, nem csupán hangzatos nevű módszert teszteltünk. A tavalyi év megpróbáltatásait a vállamon hordva érkeztem, és nemcsak megkönnyebbülten távoztam, de egyik lábam hosszabb is lett, mit előtte volt.

Egy számomra ismeretlen, Fóti Péter természetgyógyász-reflexológus által rejtélyesen csak keleti masszázsnak nevezett módszert próbáltam ki Budapest belvárosában. Nyugtalanul érkeztem, hiszen csak annyit tudtam, hogy talp- és testmasszázsban lesz részem, viszont határozottan vallottam, hogy a fájdalmat semmilyen formában nem szeretem.


A stresszcsomók kimasszírozása enyhébb fájdalommal is járhat

Egy menedzser terhét próbáltam a vállamra venni, hetekig csak az autóig mentem el gyalog, hogy kötöttek legyenek az izmaim, és hogy megfelelő alapanyagot szolgáltassam egy alapos hátmasszírozásnak. A talpammal kapcsolatban nem volt ötletem, de a reflexológiával kapcsolatos ismereteim alapján arra számítottam, hogy ezen a téren nem kell erős izommunkára számítanom a masszázs során.

A Deák Ferenc tér közelében találtam a szalonra, belépve az ajtón a becslésem szerint csaknem két méter magas Fóti Péter üdvözölt, majd a pólóm és a nadrágom anyagát megvizsgálva közölte, hogy nem szükséges átöltöznöm.

Mint arra gyorsan rájöttem, itt többről lesz szó, mint átlagos masszázsról, hiszen Péter az életvitelemről érdeklődött, megvizsgálta a tartásomat, és megtippelte, mit sportoltam korábban. Majdnem beletalált.

A masszázshoz egy keleti berendezésű, kellemes és otthonos kis szobába mentünk át, ahol egy vastag matracra feküdtem, és a hátamon érzett egyre növekvő nyomásból arra következtettem, hogy az izmaim kilazítása ezúttal nem a megszokott rend szerint zajlik majd le.

"Ha bármi kellemetlen, azonnal szólj" - mondja Péter, aki kérdésünkre sem árulta el, pontosan milyen masszázst hajt végre rajtunk. Azt azonban megtudtuk, hogy a módszer a thai masszázshoz áll közel, vagyis egy olyan mélyre ható masszázs, aminek során az izmokat a csontokra nyomják, így olyan mélységben fejtenek ki hatást, ami más módszerrel nem lehetséges.

Szinte éreztem, ahogy az izmok megkönnyebbülnek, vagyis azzal ellentétben, ahogy a fentiek hangzanak, nagyon kellemes élmény volt a hátmasszázs, egyedül a sikeresen "stresszcsomósra fejlesztett" vállizmok kimasszírozása csalt néhány könnycseppet a szemembe. "Most szólok, ahogy kérted, hogy ez kellemetlen" - mondtam Péternek. "Nem baj, ne törődj vele" - válaszolta, és folytatta.

A lábaim masszírozásánál ért a következő jó hír, kiderült, hogy az egyik egy centivel rövidebb a másiknál. Péter azonban megnyugtatott, hogy előfordul az ilyen, "a medencénél korrigáljuk a dolgot". Néhány kellemes roppanás után közölte, hogy most már rendben van, most következik az, amiben nem kell hinni, de attól még létezik.

Péter törökülésben elhelyezkedett mellettem a földön, és rátette a kezét a hátamra. Mint elmondta, kozmikus energiákat mozgósít, hogy jobban érezzem magam. Csendben maradtunk, csak a kellemes háttérzenét hallottam, és hosszú ideig nem éreztem semmit. Egyszerre azonban a kezeimben és lábaimban furcsa, hideg bizsergést éreztem. Néhány perc múlva Péter közölte, hogy végeztünk, fáradjak át az előtérbe.

Ez persze nem ment könnyen, lévén új dimenziót kapott az egyik végtagom. A lábam áztatását követően újra elfoglaltam a - most már megszokott - helyemet a matracon, Péter pedig a hozzálátott a talpamhoz.

"A reflexológia az elsődleges szakterületem" - mondta. "A talpon keresztül rálátást kapok az egész szervezetre, és be is tudok avatkozni, ha szükséges. A testmasszázsnál éreztem olyan területet, amit most itt is megvizsgálok." Mint megtudtam, ez nem feltétlenül ebben a sorrendben történik, sőt gyakoribb, hogy a talpon érzékelt problémás területeket a test megfelelő részén veszi kezelésbe a természetgyógyász.

AFP
Különböző pontokat stimulálnak

Alapvetően gyenge, finom mozgással haladt a talpam felületén a reflexológus keze, az olajok és a megfelelő helyeken alkalmazott nyomás miatt mégis teljes értékű talpmasszázsként élem meg a kezelést. Azonban ezt sem úsztam meg kisebb fájdalom nélkül, de Péter előre szólt, ez is egyfajta szükséges kellemetlenség, a kérdéses a pont stimulálása azonban nagyon pozitív hatással van az alhasi szervekre.

A kezelés végén meglepődve vettem észre, hogy másfél óráig tartott az ellazításom, ami nem tűnt ilyen hosszúnak, viszont maradéktalanul sikerült. Sőt, noha stresszoldó masszázsra érkeztem, életmódtanácsokat, állapotfelmérést és hosszabb lábat is kaptam. "Ha esetleg megint rossz pozícióban rögzülne, jöjjön vissza, és újra helyrerakom, ez része a kezelésnek" - mondta Péter.

Kérdésünkre, hogy milyen gyakran érdemes meglátogatni, így válaszolt: "Hetente-kéthetente, attól függ, mennyire gyakran szükséges beavatkozni az adott páciens esetében. A stressz az életünk része, szembe kell nézni vele, meg kell tanulni feldolgozni, ez nagyon sok embernél a mindennapi munkával jár együtt. A feldolgozásban én is segítek, hiszen aki innen kimegy, ellazultan, megfelelő állapotban távozik ahhoz, hogy a kötött izmok miatt kialakuló elzáródást, és az ebből kialakuló betegségeket megelőzzük."

Gyorsan ellenőrizzük az árakat. Kiderül, hogy a teljes testmasszázs 6 ezer, míg a talpmasszázs 4 ezer forint, ezek egy órás kezelések. Egy komplex kezelés 7500 forint.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb
Wellness kereső

Szabadszavas keresés településnévre

Összetett keresés

Település

Wellness típus

Besorolás

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5