Elhunyt a francia kozmetikai cégbirodalom feje

Címkék: kozmetika, Franciaország, elhunyt

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

MTI

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Hetvenkilenc éves korában szombaton Párizsban elhunyt Yves Rocher, a róla elnevezett kozmetikai cégbirodalom elnöke - közölte a cég egyik szóvivője.

A hetvenkilenc évesen meghalt Rocher 1930 áprilisában született La Gacilly bretagne-i városkában, amelynek 1962 és 2008 között a polgármestere volt.

Yves Rocher alig 29 évesen, 1959-ben alapította meg a nevét viselő kozmetikai márkát. A szépséget kizárólag növényekkel kívánta biztosítani, elutasított minden szintetikus szert.

AFP
Yves Rocher egy tíz évvel ezelőtt készített képen

A magyarországi márkaboltokkal is rendelkező Yves Rocher konszern honlapja szerint több mint 15 ezer embert foglalkoztat világszerte, forgalma 2 milliárd euró, "vásárlóinak száma mintegy 40 millió".

A 30 országban jelen lévő konszern által forgalmazott márkák között szerepel az Yves Rocher, a Daniel Jouvance, a Dr Pierre Ricaud, az Isabel Derroisné, Kiotis és a Galerie Noémie, valamint a Petit Bateau ruházati márka.

Nicolas Sarkozy francia elnök közleményben tisztelgett "a nagy francia gyáriparos emléke előtt", aki "lépésről lépésre képes volt felépíteni egy konzorciumot a női szépség szolgálatában, a tartós foglalkoztatás fejlesztésébe és a környezet védelmébe ruházott be, többek között a Yves Rocher-Istitut France alapítvány közreműködésével".

A TNS Sofres közvélemény-kutató cég egyik 2007-es felmérése szerint minden harmadik francia nő használ - megfizethetőnek és jó minőségű tartott - Yves Rocher terméket.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5