Az év legjobb mobiltelefonjai

Címkék: mobil, telefon, lista, legjobb

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Ez az év is bővelkedett újdonságokban a prémium és luxuskategóriás mobiltelefonok piacán. Egyre gyorsabb processzorok és grafikus magok az egyik oldalon, egyre több csúcsminőségű anyag és dizájnos külső a másikon. Lássuk, mit szerettünk idén a telefonokban.

Ahány ember, annyi igény - az általános érvényű közmondás a mobiltelefonok világában is megállja a helyét. Egy telefon vásárlása előtt sok kérdésre kell választ találni: milyen operációs rendszer felelne meg az igényeinknek, szükségünk van-e fizikai billentyűzetre, hidegrázást kapunk-e az érintőképernyőtől, státuszszimbólumnak szeretnénk-e a telefont vagy esetleg játékkonzolnak. Ha ezekkel tisztában vagyunk, bátran nekivághatunk az üzleteknek, valószínűleg nem fogunk csalódni.

Alapvetően éles határ van a luxustelefonok és a high-end okostelefonok között. Előbbiek az anyagi helyzet reprezentálásra és néhány alapvető funkció mellett telefonálásra szolgálnak, utóbbiak az egyre szélesebb felhasználási lehetőségekről, az internetes szolgáltatásokról és szórakoztatásról szólnak.

Inkább okosak


Izmos belső tartalommal: HTC HD2

Megkérdeztük Nagy Mártont, a Speedshop kereskedelmi vezetőjét, mit ajánlana a különböző korosztályokból származó tehetős ügyfeleknek. "Véleményem szerint jelenleg a legjobb telefon a piacon a HTC HD2-es" - mondta. "Az 1 gigahertzes Qualcomm Snapdragon proceszor és a közel fél gigabájt memória kiemelkedő teljesítményt ad a felhasználó kezébe". A Windows Mobile-lal kínált gép ára 180 ezer forint.

Persze sokan idegenkednek a Windows operációs rendszerétől. Nekik jó választás lehet a Nokia, az Apple vagy a BlackBerry kínálata, esetleg egy Androidos készülék. "A nálunk kapható legfrissebb BlackBerry a 9700-as, Nokiából az N900-at ajánlanám üzletembereknek. Előbbi 160 ezer, utóbbi 169 ezer forintért rendelhető" - teszi hozzá Nagy Márton. "A legjobb Androidos mobil az Acer Liquid S100, ebben egy 768 megahertzes processzor dolgozik, és egy 5 megapixeles kamera teszi teljessé a képet".

Persze gondolnunk kell más korosztályokra is. Egy idős családtag nem feltétlenül tudja, mi az a stylus, és nem valószínű, hogy megszokná az érintőképernyő használatát. "Tipikus nagymamáknak készült mobil is található nálunk, a Myphone 1070 óriási gombokkal és kis képernyővel közelebb visz a vezetékes telefonok által nyújtott élményhez. Ennek ára 30 ezer forint."

"A fiatalok által bálványozott telefon a Nokia 5800-as érintőképernyős készülék. Ennek 70 ezer forint az ára" - mondta Nagy Márton.

Akik pedig a mai okostelefonok funkcióit egyszerű kezeléssel akarják párosítani, az Apple telefonját választják. A világszerte egyetlen negyedév alatt több mint 7 millió eladott iPhone 3GS népszerűsége magáért beszél, Magyarországon a T-Mobile forgalmazásában juthatunk hozzá. A szolgáltatófüggetlenítésre is van lehetőség a ugyanitt, 20 ezer forintos pluszért.

Az XXL GSM-et is megkérdeztük, mik voltak a legnépszerűbb okostelefonok idén. Náluk a 187 500 forintos Nokia N900-as fogyott legjobban, emellett a 112 900 forintos Samsung i8910, a 32 gigabájtos iPhone (200 ezer forint), a Nokia N97 mini és a HTC touch HDII (154 900 forint) is jól ment.

LG
Kecses forma: Chocolate

A Magyarországon novemberben debütált LG Chocolate különlegessége, hogy az elkészítésénél a dizájnra is nagy hangsúlyt fektettek, miközben a képességeiből is a maximumot próbálták kihozni. "A készülék a mobilpiacon korábban nem megszokott, egyedi formatervezésével tűnt ki, és szerzett magának hírnevet" - tudtuk meg Kárpáti Zoltántól, az LG magyarországi képviseletének értékesítési vezetőjétől. A vállalat 150 ezer forintban határozta meg az ajánlott fogyasztó árat, de különböző webes kereskedőkön keresztül már 90 ezer forint körül is hozzájuthatunk a telefonhoz.

Látható, hogy az idei sláger egyértelműen az érintőképernyős, 3G-s készülékek voltak, a fogyasztók véleménye inkább a stylus és a fizikai billentyűzet szükségességében oszlott meg.

 

 

1.  Az év legjobb mobiltelefonjai
2.  Luxus és gyémántok

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5