Hol vásárolnak karácsonyi ajándékokat a gazdagok?

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Ha elég vastag a pénztárcánk, és belefér az időnkbe, tökéletes ajándéklelőhely lehet a négy leghíresebb luxusáruház, a Saks, a Barneys, a Harrods és a Neiman Marcus. Dizájnerholmik és jó éttermek egy helyen.

Saks, New York, Fifth Avenue

Ha a New York-iak luxuscikkekre vágynak, és olyan helyet keresnek, ahol rengeteg márka képviseli magát, legtöbbször a Saks áruházban költik el a pénzüket. Az elsőt 1924-ben nyitotta meg Andrew Saks és Bernard Gimbel. Ezt később újabb üzletek követték Floridában, Beverly Hillsben és Chicagóban. Az Egyesült Államokban jelenleg 53 Saks áruház található, de Rijádban, Szaúd-Arábia fővárosában is létezik franchise üzletük.

newscenter.philips.com
53 Saks áruház van az Egyesült Államokban

A filmekben gyakran szereplő tízemeletes luxusáruház kirakatai hozzátartoznak New Yorkhoz, különösen az ünnepek alatt. A Saks kihagyhatatlan nevezetességgé nőtte ki magát, ugyanis nagyon közel van a St. Patrick katedrálishoz, a Central Parkhoz és a Times Square-hez.

Barneys, New York

A gazdag New York-iak másik célpontja a Barneys. Egy városi legenda szerint az áruházat Barney Pressman nyitotta abból a pénzből, amit felesége jegygyűrűjéért kapott a zálogházban. Az 500 négyzetméteres üzletben először diszkont áron kínált márkás öltönyöket. A vásárlókat olyan gesztusokkal csalogatta az áruházba, mint az ingyenes parkolás, az ingyenes méretre igazítás és a többször is megrendezett "végkiárusítás". A 20. század közepétől a vastag pénztárcájú vásárlókra összpontosított.

A Barneys áruházban ma olyan dizájnerek kreációi is kaphatók, mint Diane von Furstenberg, Ermenegildo Zegna vagy Manolo Blahnik, és innen származik a Szex és New York filmsorozat és mozifilm Christian Louboutin cipőinek egy része is. Jelenleg 700-2200 dollárért (135 ezer - 425 ezer forintért) kínálja őket luxusáruház.

Harrods, London

luxist.com
A Harrodsban enni is érdemes

Az 1830-as években a Harrods még egyetlen helyiségből állt. Vegyesbolt volt, amelynek fő árucikke a tea volt, de a tulajdonos, Charles Henry Harrod ezenkívül egyre többféle terméket árult. A komplexumban ma 330 üzlet található, és forgalmasabb napokon 300 ezer vásárlót szolgál ki az 5000 fős személyzet.

1985 óta Mohamed Fayed egyiptomi származású üzletember és fivére, Ali a Harrods tulajdonosa, annak idején 615 millió fontot fizettek az áruházért. A vásárlók azonban nemcsak a választék, hanem a kitűnő éttermek miatt is szívesen járnak ide, a kaviártól a zsíros fogásokig mindent megtalálnak.

Neiman Marcus

A dallasi luxuscikkeket forgalmazó céget Herbert Marcus, testvére, Carrie, és a sógora, A. L. Neiman hozta létre 1907-ben. Az igencsak tehetős vásárlók rengeteg prémium és luxuskategóriás ékszer, kiegészítő, szépségápolási cikk és lakberendezési tárgy közül választhatnak, és ügyfélszolgálatuk is igen híres.

luxist.com
A Neiman Marcus ügyfélszolgálata is híres

Az áruház 1928 óta értékesít férfi kollekciókat. Annak idején francia és angol ruhákat is árultak, pedig ezeket igen nehéz volt felhajtani a New Yorktól nyugatra eső államokban, még az olajbáróknak is.

Az áruház 1939 óta minden évben kiadja karácsonyi katalógusát, amelyben főleg olyan vevőknek adnak ajándékötleteket, akiknek nem számít, mennyit költenek el. Az idei, 160 oldalas kiadványban például 250 ezer dolláros (48 millió forintos) sportrepülőgép pilótatanfolyammal, 200 ezer dolláros (39 millió forintos) exkluzív vacsorával egybekötött parti, 12 ezer dolláros (2,3 millió forintos) csillár és egy uralkodócsaládoknak szánt Biblia is szerepel. És hogy minderre van-e igény? Az idén kínált ötven darab Jaguar XJL négy óra alatt elkelt.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5