Halételek minden fajtája Debrecenben

Címkék: hal, halászlé, Magyaroszág, rendezvény

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

MTI

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Egész napos programsorozattal és a halételek legszélesebb kínálatával zárul az idei debreceni gasztronómiai rendezvények sorozata december 20-án, a város főterén rendezendő hagyományos halvasárnapon.

Pajna Zoltán, a város alpolgármestere csütörtöki debreceni sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, hogy a gasztronómia egyre jobban beépül a város turisztikai életébe, így jövőre az idei néggyel szemben már öt rendezvényük lesz. Februárban ugyanis életre hívnak egy farsangolással egybekötött eseményt is.


Rossz hír a halaknak

A politikus hozzátette, hogy a turizmussal foglalkozó mintegy 90 debreceni vállalkozás idén csaknem félmilliárd forintnyi helyi adót fizetett be.

Sebestyén Attila, a Hortobágyi Halgazdaság kereskedelmi igazgatója elmondta, hogy négy éve, az első halvasárnapon örömmel fogadták a város megkeresését a halételek alapanyagainak biztosítására, hiszen ezzel népszerűsíthetik a halfogyasztást, amely Magyarországon igen alacsony.

Barabás Zoltán, a rendezvény "konyhájának" szerepét betöltő étterem tulajdonosa beszámolt arról, hogy idén mintegy 3800 adag halételt készítenek el a város főterén. A legnagyobb halat idén is kiállítják a gyerekeknek.

A halvasárnap délelőttől egészen kora estig koncertekkel, betlehemes műsorokkal, táncelőadásokkal és a halételek minden fajtájával várja a családokat.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5