Ráspi Budapesten nyitja meg második éttermét

Címkék: étterem, Magyarország, újdonság

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Nem kell ezután Fertőrákosra utazni a Ráspi-rajongóknak egy jó vacsoráért, a Király utcában ugyanis február végén megnyílik a budapesti Ráspi étterem. Homár és kagyló nem lesz, házi szörp és Ráspi bor viszont igen.

A második Ráspi étterem hivatalosan csak 2010 február elsején nyílik meg, de a "próbaüzem" hamarosan elindul, mondta Horváth József, vagyis Ráspi. Az étterem ajtaja nyitva lesz, zártkörű asztalfoglalások jellemzik majd ezt az időszakot.

Az étteremtulajdonos-borász már igen sok ajánlatot és felkérést kapott különféle üzletemberektől és szállodatulajdonosoktól, hogy vigye az általuk megálmodott konyhát, vagy nyissanak közösen éttermet. Nem fogadta el az ajánlataikat, mert nem illettek bele az elképzeléseibe.

Ráspi étterem
Helyi alapanyagokból dolgozik

Ragaszkodott ugyanis ahhoz, amit Fertőrákoson képvisel, a magyar alapanyagok, a helyi értékek tiszteletét és használatát, az "igazi" ízek megőrzését. Vagyis szerinte ne erőltessük itthon a homárt és a kagylót.

A budapesti étteremben, ahol üzleti partnere Gál Attila lesz, szintén minden a "házban" fog készülni, a szószok, a balzsamecetek is, kóla helyett házi szörpök és természetesen Ráspi saját borai lesznek az itallapon. Nem a Michelin-csillag lesz a cél, akárcsak Fertőrákoson, itt is Ráspinak kell majd megfelelni.

A személyzet betanítása már elkezdődött, ők a határ menti étteremben sajátítják el az alapfilozófiát. Horváth József hetente 1-2 alkalommal felügyeli majd személyesen a budapesti Ráspi étterem konyháját.

És hogy milyen lesz a fővárosi Ráspi-menü? Ugyanolyan, mint Fertőrákoson. A vendégek fele eddig is Budapestről érkezett, a harmada pedig Ausztriából. A kínálat szezonális hozzávalókból készült fogásokra fog épülni, most éppen a szarvasgomba és a csicsóka lesz a középpontban. Nem fognak sous vide-olni (vákuum alatt főzni), nem lesz fúziós konyha, és ez természetesen nem a másik végletet, a marhapörköltet jelenti majd.

Ráspi étterem
Bepillantás az étlapba: kézzel gyúrt házitészta szarvasgonmbával

Ráspi azt is elárulta nekünk, milyen lesz az étlap. Ízelítőként mangalica töpörtyűkrémet, szarvasgombahabot, füstölt pisztránghabot lehet kóstolni, az előételnek olyan fogást is választhatunk majd, mint a cseresznyefán füstölt harcsa harcsamájhabbal. Az ételekhez természetesen Ráspi borait kínálják majd, ez utóbbival például a 2007-es Kopár Cuvée-t érdemes összekóstolni.

Többek között lesz pikáns lencseleves füstölt kacsamellel, házi készítésű, frissen sült kenyér, vaddisznópörkölt vargányával, bárány pofahús mangalicaszűzzel és vegetáriánus tál is, a lakoma pedig sütőtökös diós rétessel és házi készítésű bonbonnal zárul.

 

 

 

4 komment

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

infranyuszi | 2010. március 3., szerda 22:18:39

elmentem párszor mellette, mire leesett...ez az az étterem, amiről egyszer hallottam vmelyik rádióban (helyi alapanyagok, helikopterrel érkezett külföldi vendég stb.) felírtam magamnak a címet és azóta készülök Fertőrákosra...autó híján nehézkes az eljutás. és most tessék...ha a hegy nem megy...:)

A Janek | 2010. február 2., kedd 18:54:40

http://www.raspibudapest.hu/ Kedves Herczog Zoltán, nem tudom honnan vannak az értesülései, de az étlapon mindössze egy étel van, ami 7500.-HUF, ezt meg is lehet tekinteni a fenti honlapon.A többi étel 4000 HUF alatti kategóriába tartozik.A déli menü 3 fogás, és 3000HUF alatt van az ára.Lényeg,hogy ragaszkodjon a tényekhez, akkor nem jön zavarba! Üdv, Ráspimarketingvezérigazgatóelnök.

Herczog zoltán | 2010. január 22., péntek 12:28:45

Már láttam az éttermet a Király utcában, nagyon szép, de szerintem lehetne nagyobb is. az étlap ötletes és jól eltalált. Csak egy valami nem tetszik és azok az árak....(főétel 6-8000), de egyszer ,mindenképp kipróbáljuk.

Ábrahám Gabriella | 2010. január 6., szerda 20:37:26

Nagyon örülök, hogy magyar izek,hazai termékek kerülnek végre az asztalra.A Mi izvilágunk, amennyiben hozzáértő késziti, e kerek világon nincs hozzá hasonló. Gratulálok és sikerekben gazdag évet kivánok: Á.Gabriella

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5