A 10 legelképesztőbb ékszer

Címkék: ékszer, lista, legjobb, gyűrű

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

A legjobb ékszerekhez néha egészen hétköznapi dolgok adják az ihletet. A tíz lélegzetelállítóan gyönyörű, drágakövekkel díszített alkotások tervezői szökőkutakból, tetoválásokból és a matematikából merítettek inspirációt.

Fraktálok alapján - Julia

Aki azt gondolja, hogy ez a nyakék a világ egyik legromantikusabb alkotása, téved. A Julia nevet viselő kreáció egy francia matematikusról, Gaston Juliáról kapta a nevét, az inspirációt pedig a fraktálgeometria adta, legalábbis a dizájner, Marc Newson szerint.


A nyaklánc 2000 gyémántot és zafírt tartalmaz, és mindössze 260 grammot nyom. Az ékszerház mesterei 1500 munkaórát töltöttek az elkészítésével.

Ihletet adó tetoválások - Harry Winston

A Harry Winston a tengerészeknél egy időben igen divatos tetoválási motívumot használta fel Tattoo kollekciójához. A korlátozott számban kapható szív alakú bross rubinból készült, a virágok pedig gyémántból vannak.

Szökőkutak zafírból - Van Cleef & Arpels

A tetoválások által ihletett brossok után egy olyan nyakék következik, amit szökőkutak inspiráltak. A Van Cleef & Arpels Vicomte nevű modellje zafírból és gyémántból készült. A kreáció súlya 450 karát.

Jótékonykodás a Bulgarival

A nyaklánc 951 darab gyémántból és 169 színes drágakőből áll. A nyakéket nemrég árverezte el a New York-i Christie’s aukciósház tíz másik Bulgari ékszerrel és hét órával együtt. A bevételt a Save the Children's Rewrite the Future kampánynak ajánlották fel.

Indiai hercegnőknek - Cartier

Bárki indiai hercegnőnek, vagy maharadzsafeleségnek érezheti magát, ha a birtokába kerül a Cartier Inde Mysterieuse kollekciójának ezen darabja. Az indiai ékszerek által inspirált nyakék elkészítéséhez 136 karátnyi turmalint és háromféle gyémántot használtak fel.

A vörös szőnyegre - Chopard

Az ékszerház 2009-es Red Carpet kollekciója 62 olyan ékszert tartalmaz, amely valószínűleg elterelné a figyelmet a vörös szőnyegen végiglejtő sztárok ruháiról is. A képen látható modell összesen 25 karát kerek zafírból és gyémántból, valamint 31 darab körte alakú zafírból készült. A nyaklánchoz fülbevaló is tartozik, egy párhoz összesen 20 karátnyi zafírt használtak fel.

Szerelem első látásra - Chaumet

luxury-insider.com
Három rubin egy nyakéken

A különleges szerkezetű Le Grand Frisson nyakéket az első látásra kialakult szerelem extrém érzelmei inspirálták. Három, összesen 15 karát súlyú rubin és 520 gyémánt repíti az egekbe az ékszer árát. Viselőjének 50 karátnyi drágakövet kell hordoznia.

Gigagyémánt - Graff

AFP
Ez a kő került a nyakláncra

A Lesotho Promise nevű modell a világ 15. legnagyobb, 603 karátos gyémántjának egyik darabjából készült. A kincset Lesotho egyik bányájában találták. A neves gyémántból összesen 26 darab került az ékszerbe, ebből csak az egyik 76,4 karátot nyom. A nyaklánc több mint 223 karát súlyú.

A legszebb fülbevaló - Tiffany & Co.

Az ékszerház több mint egy évig kutatott, hogy találjon két, egyformán hibátlan gyémántot a szív alakú fülbevalóhoz. A 10,03 karátos függőket 76, platinába foglalt apró gyémánt díszíti.

A kék lagúna - Piaget

A Limelight Paradise fantázianevű nyakék a lagúnák átlátszó, kék vizét idézi. Akvamarin és három, különböző módokon csiszolt turmalin díszíti a 18 karátos fehéraranyból készült nyakláncot. A hozzá tartozó gyűrűbe egy akvamarin került.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5