Meglepetések a következő Operabálon

Címkék: Operabál, Operaház, Magyarország

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

2010. február 13-án tizenötödik alkalommal rendezik meg az 1996-ban újjászületett Budapesti Operabált, amely immáron másfél évtizede a farsangi báli szezon legnagyobb érdeklődéssel várt eseménye. Lássuk, mit várhatunk a rendezvénytől, és mi vár a leendő Hamupipőkékre.

A 2009-es bál az Operaház évfordulójának jegyében zajlott. Idén 125 esztendeje, hogy az Operaház megnyitotta kapuit, s szolgálja megszámlálhatatlan sikeres előadásával az operaműfaj szerelmeseit.

A 2010-es Operabálra gyakorlatilag az idei bál kapuzárása óta készülnek az esemény szervezői.


Fotó a tavalyi Operabálról

A 15. Budapesti Operabálnak a Magyar Állami Operaház már nemcsak helyszínt biztosít: mostantól házigazda is. Vass Lajos, az intézmény főigazgatója és az Operabál egykori tulajdonosai között zajlott másfél éves tárgyalássorozat eredményeképpen az Operaház tulajdonába került az Operabál, így az elkövetkező alkalmakat már az Operaház tölti meg tartalommal.

Az ország legrangosabb báli rendezvényét azonban továbbra is az eddigi bálok főszervezője, Maráczi Ákos gondozza, aki házigazdaként 14 éve látja el a feladatokat.

A Pavarotti, Domingo, Carréras tenortrió után szabadon a negyedik tenor elnevezés illeti meg az idén negyvenhetedik életévébe lépett argentin születésű José Curát.  Cavaradossi, André Chenièr, Nabucco, Sámson, Otello: csupa fenséges hőstenor-szerep kíséri közel húszéves énekesi pályafutásán. Számos helyen felkínálták neki a zeneigazgatói posztot, de ő sikeresen ellenállt a "kísértésnek". José Cura a bál megnyitása mellett természetesen szerepel is az est műsorában is.

Az Operabál másik sztárvendége és Cura partnere, a világhírű magyar mezzoszoprán: Komlósi Ildikó, akinek nemzetközi karrierje az 1986-os Pavarotti-énekverseny megnyerésével kezdődött. Verdi Requiemjében Luciano Pavarotti mellett debütált. A New York-i Metropolitan, a bécsi Staatsoper, a milánói Scala, a veronai Aréna, a drezdai Semperoper és a londoni Covent Garden visszatérő vendége.


A Budapesti Operabál évről évre egyedi és megismételhetetlen. A báli közönség minden alkalommal új kezdeményezésekkel, ötletekkel találkozhat, miközben az esztendő kiemelkedő rendezvénye megőrzi és továbbfejleszti legfontosabb hagyományait.

Nyitótánc, vacsora és több helyszín

A csaknem száz nyitótáncos már javában készül a bálra. Strauss: Tavaszi Hangok című keringőjének zenéjére nyitják meg a bált. A nyitótánc koreográfiáját Jezerniczky Sándor, az Operaház magántáncosa és koreográfusa készítette és tanította be.


Csonka András és Damnak Jázmin a 2009-es bálon

A szervezők pályázatot írtak ki az operabáli menü elkészítésére és felszolgálására. A meghívásos pályázat öt résztvevője az eddigi beszállító Gundel mellett a Hotel Boscolo (New York Palota), a Ramada Resort Aquaworld, a Burg Catering és az Arena Catering.

December végéig a kiváló séf, Bíró Lajos elnökletével zsűri dönti el, hogy a fenti cégek közül melyik készítheti a vacsorát a 15. Budapesti Operabálra. A győztes menüből januári sajtótájékoztatónkon kóstolót is kapnak a résztvevők.

A Zwack Kávéház látogatói ezúttal is megkóstolhatják Lajsz András erre az alkalomra készített koktélkölteményeit, amíg a Babos Band muzsikáját hallgatják.

Az eddigi különtermek újabb típusú zenei hangulatot is kínálnak. A Székely Bertalan teremben Törley pezsgőbár lesz, ahol kellemes zongoramuzsika mellett szórakozhatnak a résztvevők, a terem terasza pedig szivarszobaként funkcionál majd. Egy másik különtermi helyiségben sörbárt rendeznek be - ehhez illő zenei háttérrel.

Az idei Operabálra kétféle jegyet kínálnak: páholy- és sétálójegyet. A vendégek megújult igényéhez alkalmazkodva a különtermekben koktélbárok és kávéházak működnek.
Újdonság viszont, hogy a sétálójegyek is magukban foglalnak némi étkezési lehetőséget. A különböző bároknál és kávéházi helyszíneken falatkákat kínálnak majd.

Nyereményjáték

A Budapesti Operabál, hagyományaihoz híven, 2010-ben is több jótékonysági felajánlást tesz. Az Operabál másnapján az Operaház jótékonysági gyermekrendezvényt szervez az operabáli díszletek között, ahol ajándékműsorral, Humperdinck: Jancsi és Juliska című gyermekoperájának előadásával várnak közel ezer, elsősorban hátrányos helyzetű, gyermekotthonban nevelkedő és fogyatékkal élő gyermeket.

Nyereményjátékot indítanak a nyugdíjasok és Hamupipőkék részére. Utóbbiak nyereménye egy álombálon való részvétel, ahol Benes Anita által tervezett báli ruhákat ölthetik majd fel a szerencsések.

A korábbiakban is sikeresnek bizonyult operabáli gyorsszerviz kezdeményezés az idén is folytatódik. Aki ide betér, megigazíttathatja frizuráját, sminkjét, kérhet gyorsjavítást, ha ruhája sérült a bál forgatagában, sőt táncban megfáradt lábát talpmasszázzsal frissítik, hogy jó hangulatban, töretlen kedvvel szórakozhasson tovább.

 

 

 

1 komment

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Senki Alfonz | 2009. december 17., csütörtök 05:55:56

Dübörög a gazdasági válság.

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5