Amerika legdrágább golfklubjai

Címkék: golf, klub, legdrágább, Egyesült Államok

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Amerikában ma már valódi tömegsportnak számít a golf, ugyanakkor vannak privát klubok, amelyek megőrizték exkluzív jellegüket azokból az időkből, amikor még a felsőbb körök kiváltsága volt a játék. Lássuk a legdrágábbakat.

Talán furcsának hat, hogy a Forbes magazin az Egyesült Államok 25 legdrágább klubjáról készített listáján között a legnagyobb tradíciókkal bíró, legnevesebb klubokat nem találhatjuk meg, ennek oka, hogy az olyan helyekre, mint Augusta, alig van esélye bejutnia földi halandónak, hiába van adott esetben sok pénze.

Sebonack.com
Itt egymillió dollárért guríthatunk

Ezek általában meghívásos alapon működnek, és többéves várólistát tartanak fent a leendő tagok számára. A belépési díjak 75-100 ezer dollár (13,9-18,5 millió forint) körül mozognak, ami nem számít különösebben magasnak az elit klubok között.

Már csak azért sem, mert még a lista utolsó, 25. helyezett klubja, a coloradói Red Sky Ranch is 175 ezer dolláros (32,3 millió forintos) belépési díjjal dolgozik, nem is beszélve a dobogósokról, amik ennek többszörösét is elkérik az exkluzív társaságba vágyó golfozóktól.

A Forbes listájának első helyén a New York állambeli Southampton mellett található Sebonack Golf Club áll, ahová állítólag közel egymillió dollárt (185 millió forintot) kell letenni a bejutáshoz.

nicklaus.com
Harmadik helyen a floridai Bear’s Club

A második helyezett a Long Island-i The Bridge lett mintegy 850 ezer dolláros (157 millió forintos) belépési díjjal, a harmadik pedig a floridai Bear’s Club, a közelben lakó Jack Nicklaus szentélye - a klubház belsejét a legendás golfozó feleségének elképzelései szerint alakították ki -, félmillió dollárral (92,4 millió forinttal). Természetesen ezek az árak nem hivatalosak, hiszen privát klubokról van szó.

Érdekesség, hogy a listán egyaránt megtalálhatók befektetők által birtokolt klubok és olyan helyek is, ahol maguk a tagok a tulajdonosok. Mindkettőnek megvan a maga előnye, az utóbbinál általában örökíthető a tagság a gyerekekre is, míg előbbinél a belépési díj egy részét ugyan nem térítik vissza, ugyanakkor az éves költségek általában kisebbek, és a fejlesztéseket is könnyebben végrehajthatják.

Sok esetben a tagság megvásárolja a klubot az eredeti tulajdonostól, mint például a Sherwood Country Club esetében (13. hely, 300 ezer dolláros, azaz 55,5 millió forintos belépési díjjal).

A klubok közti további különbség, hogy több is ingatlanberuházás keretében épült, ezekben általában olcsóbban lehet hozzájutni a tagságihoz, ha az ember házat is vásárol a komplexumban. Ilyen például a 9. helyezett kaliforniai Madison Golf Club, ahol a háztulajdonosok 350 ezer dollár (64,7 millió forint) helyett már 237 ezerért (43,8 millió forintért) is bejuthatnak az exkluzív társaságba.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5