A Gucci is harcol a véres gyémántok ellen

Címkék: gyémánt, arany, ékszer, Gucci

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

A Gucci is csatlakozott az immár több mint 140 tagot számláló Responsible Jewellery Council tanácshoz. Az ellenőrzött forrásból származó arany és gyémánt egyre nagyobb hangsúlyt kap az iparágban.

A Felelős Ékszerészet Tanácsa, eredeti nevén Responsible Jewellery Council (RJC) azért jött létre, hogy ellenőrizhető forrásból származó ékszereket vásárolhassanak az erre fogékony vásárlók.


Nem tudhatjuk, milyen úton jutott el hozzánk a gyémánt

"Mindig kérdezd meg a kereskedőt, honnan származik az arany, amiből az óra vagy az ékszer készült. Sose vegyél olyan aranyat, amelyhez vér tapad" - ezekkel a jelszavakkal indított kampányt civilekkel karöltve  az óra és ékszeripar legnagyobbjai, az alapítótag Cartier, a Baume & Mercier, a Jaeger LeCoultre és a Mont Blanc.

Most a szervezethez a Gucci is csatlakozott, vagyis rendszeres ellenőrzéseken bizonyíthatja, hogy az általa forgalmazott termékeket nem környezetromboló körülmények között, vagy rabszolgasorban dolgoztatott munkásokkal állították elő.

Az RJC vezetője, Michael Rae örömét fejezte ki az újonnan csatlakozott tag miatt. "A Gucci jelenléte a társaságban megerősíti az üzenetünket, a felelős üzleti gyakorlatot a kis- és nagyvállalatok körében" - tette hozzá.

A gyémántipar sokszor ellentmondásos hátterével kapcsolatban a három éve bemutatott Véres gyémánt című hollywoodi film kavart óriási visszhangot.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5