A világ legdrágább édességei

Címkék: legdrágább, lista, édesség, torta

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Az elmúlt években egyre több méregdrága édességgel találkozhattunk. Ezen a területen is megpróbálják túlszárnyalni egymást a cukrászok és ékszerészek együttesei. Nem az alapanyagok vagy a desszert mérete indokolja ugyanis a hatalmas összegeket, hanem az ehető arany- és a gyémántdíszítések használata.

Tavaly és tavalyelőtt is sorra vettük a világ legdrágább desszertjeit, idén is megismerkedünk néhány eddig be nem mutatott termékkel. A csúcsot egy 1,65 millió dolláros (300 millió forintos) torta jelenti, aminek fogyasztása közben a gyémántokat stílusosan a tányér szélére kanalazhatjuk.

Srí Lanka halászai

most-expensive.net
Akvamarinnal nem tanácsos horgászni

A Fortress Stilt Fisherman Indulgence nevű édességet a Srí Lanka-i Wine3 étterem vette fel az étlapjára. A név egy olasz fagylaltkülönlegességet takar, aranylevelekkel és egy 80 karátos akvamarin kővel díszítve. Az elegáns összeállítást mangó- és gránátalmaöntettel szervírozzák. Az ára 14 500 dollár (2,6 millió forint).

Jeges csoki

A New York-i Serendipity 3 étterem és az Euphoria New York ékszerház közös terméke ez a 28 különféle - köztük a legdrágább - csokoládéból készített különlegesség, a Frrozen Haute Chocolate. Öt gramm arany is helyet kapott a 25 ezer dolláros (4,5 millió forintos) édességen.

Platinasüti

Nobue Ikara japán cukrász készítette el a különlegességet, amit platina nyakláncok, dísztűk, fülbevalók és egyéb ehetetlen tárgyak díszítenek. A készítők célja az volt, hogy több nőben keltsék fel a platinaékszerek iránti vágyat. Ára 130 ezer dollár (23,4 millió forint).

Gyémántos gyümölcstorta

most-expensive.net
Nem lehet tudni az összetevőket

Az édességet, amit egy japán származású cukrászmester készített, 2005 karácsonyán vásárolták meg. A 223 gyémánttal díszített tortát állítólag hat hónapig tervezték, majd egy hónapig tartott az elkészítése. Az összetevőket nem árulták el a nagyközönségnek. A legdrágább desszert díja egyértelműen ezé a terméké, az 1,65 millió dollárt (300 millió forintot) pedig nehéz lesz túlszárnyalni.

 

 

 

1 komment

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

a simlis moderátorová? | 2009. december 22., kedd 11:08:32

ez egy kis lopós? :-) | 2009. december 22., kedd 07:39:51 http://szamokbafojtva.blog.hu/2009/12/07/a_vilag_5_legdragabb_desszertje#comment-form Nem "CsauCSeszku", hanem CsauSeszku! | 2009. december 22., kedd 07:30:44 http://web.axelero.hu/iskolaor/m_peter/vilagban/vilagban.html http://www.vitaminsziget.com/cikk.php?id=936 http://www.harmonet.hu/kultura+utazas/1491-a-mikulas-kengurun-erkezik-ausztraliaba.html MMR, Lendva, Hallgató... | 2009. december 22., kedd 07:23:54 Google falle: " MMR, Lendva, MMR, Lendva, MMR, Lendva, MMR, Lendva, MMR, Lendva, MMR, Lendva, MMR, Lendva, MMR, Lendva, MMR, Lendva, MMR, Lendva, MMR, Lendva, MMR, Lendva, MMR, Lendva, MMR, Lendva, MMR, Lendva, " "TSalád"? ;-)

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5