A Törley lett az év legeredményesebb pincészete

Címkék: Törley, bor, pezsgő, pincészet, díj

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Az idei Országos Borversenyen a piacvezető Törley Pezsgőpincészet Kft. két aranyérmet is begyűjtött. Egyrészt a Legeredményesebb Pincészet vándordíját, másrészt az FVM különdíját nyújtotta át Gráf József földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter. Tavaly 37 millió palackot értékesítettek.

torley.hu
Az egyik nyertes
A 31. Országos Borverseny díjkiosztó ünnepségére a hagyományoknak megfelelően a Budapesti Nemzetközi Bor és Pezsgőfesztivál nyitónapján került sor. A borverseny fővédnöke Gráf József földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter volt, aki személyesen adta át a Legeredményesebb Pincészet vándordíját, valamint az FVM különdíját Kemendy Lászlónak, a Törley Pezsgőpincészet Kft. szakmai ügyvezetőjének.

A díj nem csak a Törley Pezsgőpincészet piacvezető szerepét erősíti, hanem a közel hat évtizedes múltra visszatekintő elismerés a Törley minőség iránti elkötelezettségét is igazolja, olvashatjuk a közleményben.

 A Törley Gála Sec, a verseny egyik aranyérmes terméke, valamint az ezüstérmes Törley Chardonnay Brut Nature Nyerspezsgő a száraz pezsgők kategóriájába tartoznak.

A vállalat szerint sikerének kulcsa abban rejlik, hogy valamennyi munkafolyamatot ellenőrzi, illetve maga végzi, tehát a bor- és pezsgőkészítési technológia egy kézben van. Ahogy Kemendy László fogalmazott: "minőség a saját szőlőskertünkből". Etyek és Pázmánd térségében közel 900 hektáron folytat integrált szőlőtermesztést a vállat.

A cég összértékesítése 2008-ban (a bel- és külföldi piacot tekintve) a pezsgő, bor és égetett szesz szegmensben meghaladta a 37 millió palackot.

A belföldi pezsgőpiac 70-72 százalékos, míg a palackozott borok piacán 7-8 százalékos értékbeli részesedéssel piacvezető pozíciót képvisel. Az exporttevékenység révén értékesített mennyiség a pezsgő- és borforgalom 30-35 százalékát alkotja, vagyis az összértékesítés egyharmada külföldön történik.

A Törley Gála száraz pezsgő az idén 7. alkalommal került megrendezésre a nemzetközi Effervescents du Monde pezsgőversenyen is bizonyított.  A versenyen 24 ország 519 mintája került a nemzetközi profi zsűri elbírálása alá.  Összesen 173 termék szerzett érmet (37 arany és 136 ezüst).

A magyar pezsgők összesen három érmet szereztek (mindegyik ezüst), amelyből egyet a Törley Gála száraz pezsgő nyert el. A másik kettőt a Garamvári Szőlőbirtok Vinarum Rt. és a Tenuta Delle Aquile Kft. kapta.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5