Az öt legkülönlegesebb ásványvíz

Terray István

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Gyógyító hatású, egzotikus helyről származó vagy éppen Swarovski kristályokkal díszített vizet is ihatunk. A közös bennük az, hogy igen borsos áron kínálják őket a szomjazó vevőknek. A dietetikus szerint fontos a változatosság, és az, hogy ne az ár alapján válasszunk. A Bling, a Szentkirályi, a Kaqun, a Borsec és a a Lauquen Artézi vízét ajánljuk.

Magyarországon is kapható a Bling h2o víz, amelyet egy hollywoodi producer, Kevin G. Boyd talált ki. A korlátozott számban kiadott, sztárok által felfuttatott különleges palack 750 milliliter folyadékot tartalmaz, és 13 ezer forintba kerül.

globalpackagegallery.com
13 ezer forintos palack

Nem kifejezetten a benne lévő víz miatt magas az ára, inkább a csomagolást (és az érzést) kell megfizetni. A parafa dugóval lezárt palackot ugyanis gazdagon díszítették Swarovski kristályokkal. Nagyobb tételben szinte már akciósan juthatunk hozzá a vízhez: a 12 darabos kiszerelés 156 ezer forintba kerül.

Mellesleg a kristályok közé zárt, Tennessee állam területéről származó forrásvíz sem rossz minőségű. A természetes állapotában sem szennyezett folyadékot kilenc lépésben szűrik, többek között ózon és ultraibolya segítségével. Az igazi értéknövelő tényező mégis a csomagolás, illetve az azon lévő kristályok, ezek nélkül hatszáz forint egy palack a vízből.
 
A kristályosított víz nem új keletű ötlet, a Fillico Beverly Hills nevű cég évek óta jelen van a piacon ilyen termékkel. Ők némi aranyat is tettek a palackra, termékük indulóára mintegy száz dollár (18 500 forint), de jóval drágábban is kínálnak vizet.

Termékük népszerű a gyártó országban, a különleges vizek terén nagyhatalomnak számító Japánban is. A tokiói Ritz-Carltonban az aranyozott, korona formájú kupakkal ellátott változatot dupla áron kínálják. A palackban egyébként egyszerű forrásvíz található.

Nem volt nagy visszhangja, de két évvel ezelőtt a Szentkirályi a hazai piacon jelent meg Swarovskival díszített üvegeivel. A limitált számú, 0,25 literes palackon a Szentkirályi felirat volt kristályokkal díszítve. Ezer darab készült a sötétkék bársonyzsákba csomagolt különlegességből, 2950 forintért kínálták darabját.

Az értékes ásványvizet némi fantáziával, és rengeteg pénzzel másképp is fel lehet használni. A világ talán legdrágább fürdőjét a Miamiban található Victor Hotel spájában vehetjük igénybe, 11 ezer dollárba (kétmillió forintba) kerül. Az ár tetemes részét a felhasznált 1300 liter Evian ásványvíz teszi ki, de különleges fogások is járnak a szolgáltatással.

AFP
Evianból sok kell a luxushoz

Az Evian és a Perrier egyébként a két világszerte talán legismertebb minőségi víz. Ezek már nem feltétlenül palackjuk miatt kerülnek sokba, a márkán kívül az íz és a víz minősége is nyom a latban. A drága vizek piacán léteznek továbbá olyan termékek, amelyek borsos árukat leginkább annak köszönhetik, hogy távoli, egzotikus helyről származnak.

Magyarországon is kapható például a Fidzsi-szigetekről származó artézi víz, a gyártó azt hangsúlyozza, hogy a föld mélyéből származó termékkel kapcsolatban, hogy soha nem érintkezett levegővel, így nem lehetnek benne baktériumok és más szennyeződések. Maradjunk abban, hogy ez inkább kedvcsináló szöveg, mint tudományosan megalapozott vélemény.

Amennyiben megállná a helyét, ki venné a gleccserekből származó, vagy éppen távoli esőkből nyert egzotikus szomjoltókat? Mert ilyeneket is kapni, magas árukat természetesen szintén tisztaságukkal indokolják.

A tisztaság mellett az ásványianyag-tartalom a másik, ami a különleges vizeket "eladja". 775 forint például egy három deciliteres palack abból az artézi vízből, amelynek alacsony pH-értéke és magas szilícium tartalma a legnagyobb különlegessége. Aki ilyet iszik, annak szebb lesz a körme és haja, sugallja a cég marketingese.

 

 

1.  Az öt legkülönlegesebb ásványvíz
2.  Magyar hagyományok

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5