Újabb milliós árverés Yves Saint Laurent hagyatékából

MTI

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Újabb árverést rendeznek a 2008-ban elhunyt divattervező hagyatékából. Az Yves Saint Laurent bútoraira, vázáira, gyertyatartóira és ékszereire licitálók az AIDS-kutatásokat támogatják a több millió eurós értékre becsült tételekkel.

A több száz milliós bevételt hozó árverések után most egy kisebb értékű aukcióra kerül sor Párizsban a Christie's szervezésében. A bevételeket AIDS-kutatásokra fordítják.

AFP
Még mindig van mit eladni

A licitálók ez alkalommal többek közt a divatcézár bútoraira, vázáira, gyertyatartóira és ékszereire tehetnek szert. A tárgyak kikiáltási ára 30 eurótól egészen 120 ezerig terjed. A párizsi Marigny Színházban kedd este kezdődött aukciót november 20-án zárják, addigra a szervezők 3-4 millió eurós (801 millió - 1,1 milliárd forintos) bevétellel számolnak. A kedd esti bevételek már meghaladták a kétmillió eurót (534 millió forintot).


A most árverésre bocsátott műtárgyak jelentős része Saint Laurent Chateau Gabriel nevű villájából származik. A legendás divattervező vakációin használta a normandiai Deauville közelében fekvő kúriát. 


Az aukció kiemelkedő darabja egy neogótikus szék - Fernand Léger munkája - és egy XV. Lajos korabeli stílusú csillár. A két műtárgy ára 50 ezer és 120 ezer euró (13,3-32 millió forint) között van.


Elárverezik Saint Laurent Mercedes Benz S-350 L típusú autóját is, ennek árát előzetesen 30 ezer és 50 ezer euró (8-13,3 millió forint) közötti összegre becsülték.


Az elhunyt divattervező és élettársa páratlan műkincsgyűjteményének 730 darabját az évszázad árveréseként emlegetett aukciósorozaton értékesítették 2009 év elején. A bevétel meghaladta a 373 millió eurót (99,6 milliárd forintot). 


A műkincsek Saint Laurent és partnere, Pierre Bergé párizsi, a Rue Babylone-on és a Rue Bonaperte-on álló luxusapartmanjaiból származott.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5