Belgrád éjszakai élete a világ top 10-es listájának élén

Címkék: Belgrád, legjobb, város, parti

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

MTI

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

A világ egyik legismertebb turisztikai kiadványa, a Lonely Planet a nagyvárosok éjszakai életét vizsgálta. A magazin top 10-es listájának élére Belgrád került bárjai és zenés éttermei miatt.

A szerb főváros éjszakai élete szórakozási lehetőségeit tekintve széles választékot kínál. A Skadarlija nevű negyed tele van kisebb-nagyobb zenés éttermekkel, a Duna és a Száva találkozásánál, a folyóparton pedig nyári lemezklubokkal és bárokkal. Emellett a belgrádi lakosság rendkívül vendégszerető - áll a Lonely Planet értékelésében.

bascoagency.com
A belgrádi Splavovi Club csak egy a sok közül

A 10-es listán második helyre került a kanadai Montreal, amelyet a külföldi turisták is kedvelnek kétnyelvűsége, jó helyi söre okán, és egyetemi városként bohém levegőt áraszt a régi városrész dzsesszklubjaiban, kávézóiban, diszkóiban.

Harmadik helyen áll Buenos Aires, ahol egyedülálló módon keveredik az európai és a dél-amerikai kultúra, és ahol természetes passzió a tánc. Az argentin főváros olyan éjszakai életet kínál, ahol akár pirkadatig lehet táncolni, salsát vagy tangót tanulni.

Az Egyesült Arab Emírségek központja, Dubaj ultraluxust kínáló hoteljeivel, épített szigeteivel és szolgáltatásaival érdemelte ki a listás helyet.

Görögországból Szaloniki került föl a leggazdagabb éjszakai életet kínáló helyek világlistájára latin bárjaival, népzenéjével és popmuzsikájával.

A hatodik helyet kapta La Paz, a bolíviai város, a tengerszint fölött 3000 méter magasan világszínvonalú bárokkal, éttermekkel, közvetlen lakossággal és kiváló tradicionális zenével.

A Dél-afrikai Köztársaságban Cape Town, a 2010-es futball-világbajnokság helyszíne nagyszerű strandokkal büszkélkedhet az Indiai-óceán partján, ahol holdfénynél is kiváló koktélokat kevernek, és jó borokat kínálnak az egymás mellett sorakozó bárokban.

Baku, a Kaszpi-tenger partján fekvő azerbajdzsáni város több ezer külföldi olajmunkás és szakértő kifogástalan esti kiszolgálása miatt került föl a listára, míg Auckland, Új-Zéland fővárosa a szórakozni vágyó fiatalságot szolgálja ki 24 órán át nyitva tartó klubjaival.
 
A Lonely Planet listáján a tizedik Tel-Aviv lett. A Földközi-tenger partján fekvő izraeli nagyváros mediterrán életet él, este későn kezdődik a zene, a tánc a kávézókban, a bárokban, a tengerparti diszkókban.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5