Divatos befektetési eszköz lett az arany

Címkék: arany, árfolyam, befektetés, válság

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Az arany ára idén már 31 százalékkal emelkedett. Egyes becslések szerint az árfolyam tovább emelkedhet 1250 dollárig. Az arany napjainkban újra divatba jött a befektetők körében, szakértők szerint Magyarországon is ésszerűnek tűnik óvatos mértéktartással aranyba fektetni.

A dollárban jegyzett aranyárfolyam 874 dolláros szinten kezdte az idei évet. A tegnapi nap folyamán New Yorkban 1143 dollárt is elérő jegyzés immár 31 százalékos növekedést jelent az idei évben.

A technikai elemzések szerint 2009 végéig vagy 2010 első negyedévében könnyedén menetelhet a kurzus tovább akár az 1250 dolláros célárfolyamig - tájékoztat az Aranypiac.hu.

www.el-cerrito-coin-exchange.com
Tovább emelkedhet az arany árfolyama

Egy ennél konzervatívabb szemlélet szerint azonban a közeljövőben inkább valószínű egy 1120-1130 dolláros unciánkénti árcél, és akár még az 1070 dolláros rövid távú támasz tesztelése is. Mindazonáltal hallani egyes aranypiaci szereplőktől 1600 dollárt elérő optimista célárfolyamokat 2010 első negyedévére, ami azonban messze túlfűtöttnek tűnik.

Tény, hogy az arany napjainkban újra divatba jött a befektetők körében. Az arany árfolyama, ha nem is ennyire hevesen, de valószínűleg még további 5-10 évig ciklikusan emelkedni fog.

Jelenleg számos erős árfelhajtó tényező fejti ki hatását. Mindenekelőtt az a pénzáradat, amelyet a jegybankok indítottak el a válságkezelés folyamán, és amely most elsősorban részvényekbe és befektetési alapokba folyik. Annak ellenére, hogy az arany jellemzően a pénzpiacokkal ellentétesen viselkedik, pillanatnyilag még erősen pozitívan korrelál velük.

Közismert, hogy az Indiai Nemzeti Bank nemrég 200 tonna aranyat vásárolt fel a piacon. Nem kétséges, hogy nemsokára India és Kína dinamikusan növekedő gazdasága fogja a világ központi aranyövezetét alkotni - állítja az Aranypiac.hu.

Ehhez hozzájönnek még nagy aranybefektetési társaságok, amik a veszteségeik miatt több millió uncia aranyat lesznek kénytelenek vásárolni a piacon az elkövetkezendő egy-két évben. Az ékszeripar is készül alapanyaggal a karácsonyi üzletre.

Az elmúlt napok jelentős növekedéséből fakadó korrekció valószínűsége azonban magas, ez annál nagyobb mértékű lesz, minél nagyobb volt az emelkedés. Ez akár 100 dolláros árfolyamesést is eredményezhet néhány napon belül.
 
Hosszabb távon egy inkább gyengülő, mint erősödő forinttal kalkulálva továbbra is ésszerűnek tűnik óvatos mértéktartással aranyba fektetni Magyarországon.

A forintban történő aranybefektetést a saját fizetőeszközzel szembeni bebiztosításként érdemes felfogni, hiszen erősen kétséges, hogy az euró bevezetéséig a forint tartani fogja tudni mostani árfolyamát az európai valutával szemben.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5