Csaknem harmincszoros áron kelt el a csaló kabátja

Címkék: Madoff, csaló, New York, Egyesült Államok, árverés

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

MTI

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Egymillió dollárért árverezték el a hétvégén New Yorkban Bernard Madoff és felesége lefoglalt személyes értéktárgyait. A hírhedt, börtönben ülő amerikai tőzsdecsaló jachtjait és luxusingatlanját már korábban eladták.

Kalapács alá kerültek az amerikai gazdaság történetének legnagyobb, 65 milliárd dolláros kötvénycsalását végrehajtó Bernard Madoff svájci karórái és sporttrófeái, feleségének ékszerei és szőrmebundái. Az aukció szervezői 500 ezer dolláros (89 millió forintos) bevételre számítottak, de az érdeklődés meghaladta a várakozásokat.


cbsnews.com
Csaknem harmincszoros áron kelt el a kabát

A volt üzletember New York Mets kék selyemdzsekije narancssárga Madoff felirattal a hátán, amelyet eredetileg 500-720 dollárra (89-128 ezer forintra) értékeltek, 14 500 dollárért (2,6 millió forintért) kelt el. A dzseki kapcsán érdekesség, hogy Madoff áldozatai között volt a New York Mets két tulajdonosa, Fred Wilpon és Saul Katz is.

Azt a monogramos gyűrűt, amelyet Madoff 1960-ban kapott, és amelynek értékét 360 dollárra (64 ezer forintra) becsülték, végül 6000 dollárért (egymillió forintért) ütötték le.

A manhattani Sheraton szállodában rendezett árverésen egy New Jersey-i üzletember 3600 dollárt (644 ezer forintot) adott Madoff golfütőkészletéért, amelyet pedig előzetesen csak 350-400 dollár (62-72 ezer forint) értékűre becsültek.


A csaló felesége, Ruth Madoff által viselt két gyémánt fülbevaló pár, amelyek értékét 9800, illetve 21 400 dollárban (1,7 és 3,8 millió forintban) állapították meg az árverés előtt, 70 ezer dollárért (12,5 millió forintért) talált gazdára.


A legmagasabb árat Madoff egyik Rolex órája érte el az aukción (összesen 17 óra került kalapács alá): egy ismeretlen vásárló 65 ezer dollárt (11,6 millió forintot) fizetett egy ritka darabért, amelynek értékét előzetesen 75-85 ezer dollárban (13,4-15,1 millió forintban) jelölték meg. Több másik Rolex és Cartier órát 30 ezer dollár (5,3 millió forint) körüli áron értékesítettek.


Az aukció bevételét Madoff áldozatainak kárpótlására fordítják. 


A 150 éves büntetését egy észak-karolinai börtönben töltő 71 éves tőzsdei csaló értéktárgyai akkor kerültek az amerikai igazságszolgáltatás kezébe, amikor lefoglalták manhattani luxuslakását, valamint New York állambeli, tengerparti házát Montaukban.

Megfigyelők rámutattak: a Madoff házaiban talált értékek között nem voltak különösebb művészeti értéket képviselő műtárgyak, a pazar életmódot folytató házaspár ugyanis nem gyűjtött ilyeneket.


Ruth Madoff - aki ellen nem emeltek vádat férje csalási ügyében - beleegyezett abba, hogy lefoglalt értéktárgyait elárverezzék, amiért cserébe az ügyészség meghagyta neki 2,5 millió dolláros (448 millió forintos) magánvagyonát.


Madoff három luxusjachtját, valamint egy olyan hajót, amely a Madoff-ügyben szintén elítélt Frank DiPascali, a csaló üzletember helyettesének tulajdonában volt, egy jövő keddi árverésen értékesítik Floridában.

Madoff montauki háza októberben 9,41 millió dollárért (1,7 milliárd forintért) kelt el, manhattani lakása, valamint Palm Beach-i birtoka még nem talált új gazdára, Mercedes-Benz kombi autóját 14 250 dollárért (2,5 millió forintért) vették meg.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5