Hárommilliót értek a díszkulacsok

Címkék: árverés, aukció, BÁV, ékszer

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

MTI

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Közepesre sikeredett a BÁV háromnapos, csütörtökön zárult művészeti aukciója, a 670 ékszert, festményt, ezüst- és iparművészeti tárgyakat tartalmazó válogatás kétharmada kelt el. Visszamaradtak biztos befutónak tartott tételek is. Az egyik legmagasabb leütést a 3 millió forintos bécsi historizáló díszkulacspár érte el.

Az első nap ékszerei közül leginkább az olcsó, néhány tízezres darabok iránt mutatkozott érdeklődés. A százezer forint fölé árazottak közül csak a legszebbekért versenyeztek a vásárlók, de ezeket gyakran 100-150 ezer forinttal is megtoldották.

Így egy füstkvarc függős nyakéket 200 ezer forintról indítva 320 ezerért vitt el a kitartóbb vásárló. Briliáns gyűrűkért, fülbevalókért olykor háromszoros árat is megadtak. Kedvelte a közönség a szecessziós, art deco melltűket, karkötőket, nyakláncokat. Jól mentek a férfi ékszerek és karórák.

bav.hu
3 milliót értek a kulacsok

Bár láthatóan nem a befektetési céllal vásárlók jöttek el az aukcióra, azért néhány kincset érő darab is gazdára talált. Így többek között nyakékek 700 ezer és 1,4 millió, gyűrűk 800 ezer és 1,5 millió forint között. A nap legdrágább tétele, egy régi csiszolású briliáns fülbevalópár volt, ezért a pazar ékszerért 2,4 millióról 4 millió forintig folyt a verseny.

A tendencia, hogy a közép áras tételek vonzották a közönséget, tovább folytatódott a második napon, bár a festményanyagban voltak milliós leütések is. Jól járt, aki kikiáltási áron, 5 millió forintért vitte el Istókovits Kálmán egyik főművét, a méretes Haláltáncot.

Istókovits Halásztanya olajképéért 60 ezer forintról 260 ezerig folyt a licit. Induló árán, 2,2 millió forintért szerezte meg valaki Telepy Károly hegyes-völgyes tájképét. Szerény licitemelkedéssel, 1,6, illetve 1,7 millióért kelt el ifjabb Markó Károly két vedutája. K. Spányi Béla mocsaras tájképéért megadták az 1,2 millió forintot, és Szőnyi István remek hazatérő tékozló fiúja 950 ezerről indult, és 1,1 millióig maradt versenyben.

Két-háromszoros árat is megadtak egy-egy Márffy Ödön, Fényes Adolf, Molnár C. Pál, Skuteczky Döme, Monostori Moller Pál képért. A napokban elhunyt Kokas Ignác vásznai 60 ezer forintról 140, illetve 200 ezer forintra emelkedtek.

Az iparművészeti tárgyak, ezüstök aukciója sem hozott áttörést. Egy nagyon dekoratív, aranyozott ezüst, bécsi historizáló díszkulacspár érte el az est legmagasabb leütését, a 3 millió forintot. A legnagyobb licitemelkedést pedig a 220 ezer forintról indított, sárkánygyíkokkal díszített Zsolnay-tál hozta, miután 1,3 milliónál célba ért.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5