Hírességek 10 leghaszontalanabb wellness-terápiája

Címkék: terápia, haszontalan, orvos, sztár, híresség

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

A Daily Mail alapján összegyűjtöttünk tíz olyan terápiás kezelést, aminek hasznosságára kevés bizonyíték van, mégis előszeretettel használják a sztárok és gazdagok. Van abban ráadásul valami bizarr, ahogy a költséges módszerek jeleit a leghíresebb sztárok magukon viselik.

Az alternatív gyógymódok a sztárok körében is divatosak, egy felmérés szerint a gazdag vagy híres nők 80 százaléka alkalmaz magán olyan terápiát, aminek gyógyhatása nem egyértelműen bizonyított a nyugati orvostudomány által. Az orvosok állítása szerint az eljárások nemcsak az idő- és pénzpazarlás miatt károsak, hanem veszélyesek is lehetnek.

AFP
Gwyneth Paltrow is kedveli

Gwyneth Paltrow például szinte büszkén viselte egyik filmjének bemutatóján a hátát borító szívásnyomokat a cupping-terápiának köszönhetett. A köpölyözésnek vagy pohárvetésnek is nevezett ősi eljárás során felmelegített poharak segítségével szívó hatást fejtenek ki a testre, ezáltal állítólag serkentik a véráramlást, és elűzik a stresszt.

Ez a módszer vezeti a Daily Mail által készített toplistát a szakértők szerint tévesen megítélt vagy haszontalan terápiák között.

Ezt követi a colon (vagyis vastagbél) hidroterápia, ami tulajdonképpen beöntés néven vált közismertté azelőtt, hogy alternatív gyógymóddá vált volna. Persze a csövön bejuttatott vízbe különféle gyógynövényeket is keverhetünk, ezáltal olyan anyagokat juttathatunk a bélbe, amik azelőtt sosem voltak ott.

Harmadik az ételérzékenység-vizsgálat, ami többek között Geri Halliwellnek jelentett 275 fontos (83 ezer forintos) kiadást, az eredménye mégis erősen változó a szakértők szerint.

A lista további szereplői a méregtelenítés, a makrobiotikus diéta, az aromaterápia, a reflexológia, a B12-vitamin injekció, az extrém jóga, és az úgynevezett health farmok.

A listát az Aviva biztosító állította össze 200 egészségügyi szakértő véleménye alapján.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb
Wellness kereső

Szabadszavas keresés településnévre

Összetett keresés

Település

Wellness típus

Besorolás

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5