A sztárséf miatt adta fel magát az ékszertolvaj

Címkék: Jamie Oliver, Cartier, rablás, ékszer, óra

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Jamie Oliver ösztönzésére adta fel magát a rendőrségen egy ékszertolvaj. A férfi, aki a sztárséf tanítványa, egy 3 millió fontos rablásában játszott fontos szerepet.

A 28 éves Tom Baisden a Southend repülőtéren dolgozott, amikor segített megszervezni a 2001 májusában történt rablást. A bűnözők 3 millió font (917 millió forint) értékben loptak el Cartier órákat, ékszereket és táskákat. Hogy eltereljék a gyanút, a rablás közben Baisdent is megkötözték és megverték.

www.dailymail.co.uk
A sztárséf hatására adta fel magát a tolvaj

A bíróságon elhangzott, hogy a rendőrség Baisdent is számon tartotta a lehetséges gyanúsítottak között, de soha nem emeltek a férfi ellen vádat. A szakácsnövendék végül Jamie Oliver biztatására mégis beismerte a tettét.

Hét évvel a bűncselekmény után saját maga jelentkezett a rendőrségen, és bevallotta, hogy részt vett a rablás megszervezésében, és korábban félrevezette a hatóságokat.

"Helyesen cselekedtél. Nem futhatsz el a dolgok elől" - idézte mentorát a bíróságon.

A séfjelölt bűntársai nevét is megmondta. Elmondása szerint a tolvajok, akik közül az egyik az unokatestvére volt, akkor tervezték el a rablást, amikor mesélt nekik a repülőtéri üzletbe hetente érkező, néha 12 millió font (3,7 milliárd forint) értékű Cartier-szállítmányokról.

A bűncselekmény után annyira megrémült, hogy azt hitte, meg fogják ölni. Azt állította, hogy követték, amikor elhagyta az otthonát, de soha nem tudta, hogy bűntársai vagy a rendőrség emberei eredtek a nyomába.

Baisden részt vett Jamie Oliver Fifteen Programme című kezdeményezésében, amelyben problémás fiatalok esélyt kaphatnak arra, hogy szakácsként alapozzák meg a jövőjüket. Szerepelt a Jamie’s Chef című valóságshow-ban is, és versenybe szállt a saját vendéglő nyitását lehetővé tevő díjért is, amelyet végül nem sikerült elnyernie.

A bíróságon megnevezett bűntársak mindent tagadtak. A tárgyalás folytatódik.


 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5