830 millióért vehetünk ki szobát az űrben

Címkék: űrhotel, űrutazás, luxus, Galactic Suite, hotel

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

MTI - Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Már lehet "szobát" foglalni az első űrszállodában, amely a tervek szerint 2012-ben nyílik meg egy barcelonai vállalkozás vezetőinek szervezésében. Egy hároméjszakás kiruccanás a 8 hetes felkészítéssel együtt előreláthatólag 826 millió forintba kerül majd.

A Galactic Suite (galaktikus lakosztály) nevű szállodában az első időkben négy vendég és - személyzet gyanánt - két űrhajós tartózkodik majd. Egy hároméjszakás kiruccanás a jelenlegi előjegyzés árai szerint hárommillió euróba (826 millió forintba) kerül majd, de az árban benne van a nyolchetes felkészítés is egy trópusi szigeten, derült ki a De Telegraaf című holland lap hétfőn megjelent barcelonai tudósításából. 


galacticsuite.com
A molekula alakú hotelben nem lesz olcsó a szállás

A vendégeket külön űrrakéta szállítja majd a 450 kilométeres magasságban épülő, "molekula kinézetű" űrhotelba, amely naponta tizenötször megkerüli a Földet. Az érdeklődők egyebek között a súlytalanságot élvezhetik a galaktikus lakosztályban, és részt vehetnek tudományos kísérletekben is. 


Xavier Claramunt, a cég igazgatója, volt űrhajómérnök elmondta, hogy a szállodát a fellendülő űrturizmus előfutárának tekintik.

Korábban közölt számítások szerint jelenleg csak néhány ezren élnek a Földön, akik megengedhetik maguknak a tetemes költségeket. Eddig 43-an foglaltak szobát a három év múlva nyíló űrszállodában - derül ki a sajtójelentésből.

Továbbra is homály fedi, hogy milyen befektetők állnak a mintegy 3 milliárd dolláros (558 milliárd forintos) beruházás mögött.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5