Szellemek és luxus a szállodában

Címkék: hotel, kísértet, legenda, Egyesült Királyság

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Halloween idején a megszokottnál is nagyobb népszerűségnek örvendenek azok az ódon kastélyok, amelyek történetét kísértethistóriák kísérik, ráadásul a szellemekről szóló legendák igencsak felverik a szobák árait. Olyan helyeket ajánlunk a Daily Telegraph alapján, ahol a tehetős utazók luxuskörülmények között borzonghatnak, Halloween után is.

Dalhousie kastély, Edinburgh

A 13. századi skót kastély 29 szobás szállodaként működik. Hatalmas könyvtára, ebédlője és pincéje van, ezenkívül egy spa is a vendégek kényelmét szolgálja. A kastélyban 25 éve dolgozó alkalmazott hátborzongató történeteket mesél a szálloda állandó, nem evilági vendégeiről.

telegraph.co.uk
A Dalhousie kastélyt állítólag túlvilági vendégek is látogatják

A legaktívabb szellem állítólag a Grey Lady (Szürke Hölgy), akit Lady Catherine-nek hívtak, és az 1720-as években hunyt el szerelmi bánat, illetve éhínség következtében. A gondnok szerint többször hallották már a szoknyája suhogását. A személyzet más tagjai és a vendégek is beszámoltak már különös eseményekről, például arról, hogy láthatatlan kezek érintették meg a vállukat, illetve húzták meg a hajukat. A borzongás éjszakánként 220 fontba (67 ezer forintba) kerül.

The Ragged Cot, Gloucestershire

A fogadót tavaly nyitották meg új tulajdonosai. A 17. századi épületben tíz modern szoba található, a vendégeknek helyi gasztronómiai különlegességeket szolgálnak fel. Az utazók azonban nemcsak a konyha miatt keresik fel a vidéki szálláshelyet, ahol a szobaárak 120  fonttól (36 ezer forinttól) kezdődnek.

A ház egykori ura, Bill Clavers 1760-ban egy decemberi napon alaposan felöntött a garatra, és úgy döntött, hogy kirabol egy hintót. Felesége meg akarta akadályozni, és a lépcső tetején vitatkozni kezdtek. A dulakodás tragikus véget ért, az asszony és karjára vett gyermeke lezuhantak a lépcsőről, és halálra zúzták magukat. Azóta többször látták őket a lépcsőn felfelé menni.

Jamaica Inn Launceston, Cornwall

Az 1750-es években épült fogadó a csempészek egyik törzshelye volt, így annak idején gyakran fordultak meg a szálláshelyen gyanús és félelmetes figurák. Nincs ez másképp ma sem, ha hihetünk a fogadót övező kísértethistóriáknak. A vendégek olyan ismeretlen eredetű zajokat véltek hallani, mint a súlyos léptek éjszaka a folyosón, vagy lovak patájának csattogása a kövezeten.

Akadnak, akik látni is véltek két férfit, közülük az egyikről azt feltételezik, hogy a közelben meghalt Jack Travellis nevű csempész kísértete, társa pedig az a kalandor, akit a fogadó kapujában öltek meg, holttestét pedig egy mocsárból halászták ki.


A borzongás jó üzlet

Egy szellemeket kutató szervezet, a Ghost Society a fogadóban összesen hat szellemet észlelt. Az utazók 17 szoba közül választhatnak, amelyek közül a legolcsóbb 80 fontba (24 ezer forintba) kerül egy éjszakára.

Coombe Abbey Hotel, Warwickshire

A szálloda eredetileg cisztercita szerzetesek kolostora volt. A 12. századi épületet sokszor átépítették, 1994. óta fényűző, 119 szobás luxushotelként működik, ahol a szobák ára 125 fonttól (38 ezer forinttól) indul. Ez azonban valószínűleg nem zavarja az itt lakó kísérteteket, akik rendszeresen visszatérnek, növelve a szálláshely népszerűségét.

A néhai Geoffrey apát, akit 1345-ben gyilkoltak meg, általában a konyhában jelenik meg, és a vendégek már többször hallani vélték, ahogy nehéz tárgyakat vonszol a földön.

A hotel tulajdonosai időnként "szellemes" estéket rendeznek, ilyenkor végigsétálnak a szellem járta helyeken, hátborzongató történeteket mesélnek.

A napot egy kitűnő háromfogásos vacsorával zárják.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5