A legígéretesebb fiatal milliárdosok Kínában

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Mindig érdekes figyelemmel kísérni a legfiatalabb milliárdosokat. Lehet, hogy most idegenként hangzik a nevük, később mégis ők lehetnek a világ legismertebb emberei. Fokozottan igaz ez a távol-keleti országok mágnásaira, amik még mindig kiesnek az átlagos európai ember mindennapos érdeklődési köréből.

A US Fortune is elkészítette a maga listáját a világ legfiatalabb, feltörekvő milliárdosairól. Noha a vagyon összeszámolásának tekintetében ez a lista nem egyezik meg a Forbes korábban kiadott adataival, annyi biztos, hogy a lista szereplői elvitathatatlanul vastag bankszámlával és sikeres cégekkel rendelkeznek.

Forbes
Ma Huateng a 18. lett a listán

Az élen természetesen mindenhol a Google alapítói, Sergey Brin és Larry Page áll bőven 14 (a Forbes szerint 12) milliárd dolláros vagyonnal és 36 évvel, de a Facebook alapítója, Mark Zuckerberg a maga 25 évével és 10 milliárd dollárjával is előkelő helyet szerzett magának.

A US Fortune listáján három kínai is helyet kapott, akik neve kevésbé ismert lehet előttünk. Ma Huateng, a Tencent nevű vállalat alapítója és igazgatója a 40 év alatti milliárdosok listáján a 18. helyet szerezte meg, 3,6 milliárd dolláros vagyonnal. Ezt az összeget a QQ nevű chatprogram piacra dobásával, és persze az azóta csatlakozott 450 millió aktív felhasználónak köszönhetően szerezte meg.

Peng Xiaofeng nem az internetes milliárdosok egyre szélesebb táborát erősíti, ő a napenergiával kereste meg vagyonát. A 34 éves üzletember 2005-ben alapította az LDK Solar nevű cégét, amit tőzsdére vitt 2007-ben. Tavaly a bevételét megtriplázta a vállalat, 1,6 milliárd dollár folyt be a cég számlájára.

A listán szereplő harmadik név Tony Hsieh, aki a 27. helyet kapta meg. Az általa vezetett cég, a Zappos.com egymilliárd dolláros forgalmat számolt el a 2008-as évre. Az Amazon.com idén 888 millió dollárra tartotta a cég értékét, amikor bejelentette a vállalat felvásárlását.

Mivel a lista nem a vagyoni helyzet alapján készült, nem szerepelt rajta a Forbes idei felmérésében 2,3 milliárd dolláros vagyonnal szereplő Yang Huiyan, noha a kínai ingatlanmogul csupán 27 éves.

Pedig a listán nők is szerepelnek. Így nem lehetett kizáró ok, hogy Huiyan - aki egyébként Kína 3. leggazdagabbja volt 2008-ban a Forbes szerint - nem a férfi milliárdosok táborát erősíti.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5