A 10 legjobb csokoládémúzeum

Címkék: csokoládé, múzeum, Európa, Kanada

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

A VirtualTourist.com nevű internetes oldal szerkesztői számba vették a világ tíz legjobb csokoládémúzeumát. A legjobbnak Köln háromszintes komplexuma bizonyult.

A Föld legjobb ilyen jellegű létesítménye Kölnben található, ahol futurisztikus épület ad otthont az ínyencségeknek. A német város múzeuma mindjárt három szinten várja a látogatókat, akiket leginkább a hömpölygő csokoládét forgató kút nyűgözhet le. A múzeum alkalmazottai időnként waffelt mártogatnak a folyékony édességbe, hogy azzal vegyék le lábukról a betérőket.

hydraproductions.de
A kölni csokoládékút

A második a franciaországi, geispolsheimi Musee les Secrets du Chocolat, ami színházzal, teaszalonnal és ajándékbolttal várja a látogatókat, de emellett csokoládés tésztát, csokoládés ecetet és csokoládés sört is kínálnak - utóbbi kettőt csak az igazán bátraknak.

Másfajta különlegességekkel csábít a kanadai Pannys Amazing World of Chocolate nevű létesítmény, ahol a vásárlók - ha kedvük szottyan rá - a Dávid szobor csokoládémását is megszerezhetik maguknak, de egy komplett csokoládéváros makettjét is megcsodálhatják.

A negyedik helyre sorolt bruges-i múzeumban egyebek között a csokoládé jótékony hatásait ecsetelik az érdeklődőknek (a belga csokoládé minőségét persze nem kell ecsetelni az édesség tisztelőinek). Az ötödik helyen a barcelonai Museo de la Xocolata végzett, a katalán város múzeuma műalkotások és képregényfigurák lenyűgöző csokoládémásaival ejti rabul a látogatókat.

A hatodik helyen Kanada egy másik csokoládémúzeuma végzett. A St. Stephenben működő létesítmény a Ganong fivérek előtt tiszteleg, akik kitalálták a szív alakú csokoládésdobozt, és akik a környéken működtették üzletüket.

Hetedik lett a csokoládé történetét bemutató prágai múzeum, nyolcadik a Candy Americana Museum az egyesült államokbeli Pennsylvania államban.

Kilencedik helyre sorolták a dél-koreai Dzsedzsu-do szigetén álló múzeumot, míg a tizedik helyet a mexikóvárosi Nestlé Csokoládémúzeum érdemelte ki, amelynek modern épületét mindössze 75 nap alatt építették fel.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5