Metropoliszt épít Pozsonyban Demján Sándor cége

Címkék: Pozsony, TriGranit, komplexum, kaszinó

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

MTI - Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

A budapesti központú TriGranit Fejlesztési Zrt. Európa legnagyobb bevásárló és szórakoztató központját építi meg Szlovákiában. Az épület 1,5 milliárd euróból épül meg öt év alatt.

A hírt Simon Bayley, a TriGranit Zrt. fejlesztési igazgatója jelentette be a napokban a Pozsonyban tartott sajtótájékoztatón. A Pozsonyhoz közel megvalósuló Metropolis munkanevet viselő többfunkciójú fejlesztés beépített területe meghaladja a 1,2 millió négyzetmétert, bevásárló- és szabadidőközpont, élményfürdő, golfpályák, szállodák, kaszinók, valamint kulturális- és konferenciaközpont kialakítását tervezik. Demján Sándor cége óriási beruházás előtt

Az építkezés 2010 végén kezdődik, a projekt több fejlesztési fázisban valósul meg. Az első ütemben a kereskedelmi központ, az élményfürdő és a szabadidőközpont, három szálloda és egy kaszinó épül meg várhatóan 2012-re. A későbbi ütemekben - a tervek szerint összesen öt év alatt - építik meg a konferenciaközpontot, a golfpályákat, a további kaszinókat és a luxusvillákkal bővített lakóparkot.


Simon Bayley a szlovák helyszín előnyeként említette a kedvező földrajzi elhelyezkedést, az euró- és a schengeni övezethez tartozást. A fejlesztési igazgató elmondta, hogy a Metropolis fejlesztés mintegy 30 hektáros területen valósul meg. A terület Pozsony déli kivezető szakaszán helyezkedik el, közrefogva a Bécs, Budapest és Prága felé vezető autópályákat. A körzetében négy nemzetközi repülőtér található 220 kilométeren belül, éves utasforgalmuk több mint 40 millió fő, a térségben 29 millió lakos él.

Szerinte a tervezés, a kivitelezés, az üzemeltetés és szolgáltatások magas színvonala olyan projektet eredményez, amely méltán veszi fel a versenyt Las Vegas leghíresebb szórakoztató- és szabadidőközpontjaival.

Simon Bayley utalt arra, hogy becslésük szerint a Metropolis építése alatt több mint 10 ezer munkahelyet teremtenek Szlovákiában, és jelentős, 600 millió euró éves adóbevételt generálnak az államnak. A beruházást követően mintegy 5-6 millió turista keresi majd fel évente a Metropolist, hatása egész Európára kiterjed.

A megvalósuló beruházás egyik fő üzemeltetője a Harrah's cég lesz, amely a világ legnagyobb szórakoztatóközpontokat működtető vállalata. Több kontinensen üzemeltet kaszinókat, szállodákat és golfközpontokat, mint például Las Vegasban a Ceasars Palace-t, Dél Afrikában az Emerald Casino Resortot. 


A TriGranit a projektet a Harrah's-szal közösen finanszírozza. "A megvalósítás előrehaladtával a kellő időben a szükséges pénzösszeg rendelkezésre fog állni" -mondta Simon Bayley az újságírók kérdésére.  

Szlovákiában a TriGranit több mint 200 millió eurót fektetett be eddig és több mint 200 ezer négyzetméter alapterületű létesítményt épített.


A TriGranit első külföldi beruházását 2000-ben, Szlovákiában valósította meg a pozsonyi Pólus Center megépítésével. Ezt követte a Millennium Towers I és II. irodaház átadása 2001-ben és 2003-ban. Tavaly nyáron avatták fel a Lakeside Park irodaház első ütemét.     


A TriGranit Európa egyik legnagyobb ingatlanbefektetési, - fejlesztési és - üzemeltetési
vállalata, amely Közép-Kelet-Európa 7 országában van jelen.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5