Árrekordot döntött a tízmilliárdos lakás

Címkék: ingatlan, Hongkong, rekord, millió

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Hongkongban 10,2 milliárd forintnyi helyi dollárért kelt el egy 68. emeleti lakás. A rekordot nem ez jelenti, hanem négyzetméterára, ami 21,5 millió forint. Egyesek a válság végének értékelik, hogy ilyen magasan szállnak a távol-keleti lakásárak, mások ingatlanpiaci lufitól tartanak.

A Henderson Land Development cég közleményéből kiderül, hogy egy hongkongi lakást soha nem látott áron sikerült értékesíteniük. A milliárdos Lee Shau-kee által vezetett ingatlanfejlesztő cég egy 68. emeleti lakást értékesített a napokban

A lakást 439 millió helyi dollárért (10,2 milliárd forintért) értékesítették. Világrekordnak az minősül, hogy ez 88 000 hongkongi dollár (kétmillió forint) négyzetlábárat jelent, azaz 21,5 millió forintba került az ingatlan egyetlen négyzetmétere.


Fényes ingatlanpiaci jelen

Sajtótájékoztatón jelentették be a csúcsdöntést, ahol elárulták azt is, hogy a 88. emeleten ennél is jóval drágábban, százezer hongkongi dolláros (2,3 millió forintos) négyzetlábáron kínálnak két lakást.

A Hongkongban található ingatlanok (elsősorban a luxuskategóriás lakások) árai az igen alacsony kamatlábaknak és a Kínából beáramló tőkének köszönhetően ilyen magasak.

Végső soron az állami szabályozásnak (és annak, hogy a térség az elsők között lábal ki a gazdasági válságból) köszönhető az árak szárnyalása. A szakértők viszont aggódnak, hogy egy gyorsan kipukkadó lufiról van szó.

A várossal kapcsolatos több tőzsdei mutató néhány óra alatt 1,6-2 százalékot emelkedett a hírek hallatán. Donald Tsang, aki 2005 óta vezeti a várost, azt nyilatkozta, hogy figyelemmel kísérik a piaci folyamatokat, ne legyen társadalmi probléma a lakásárakból.

A viszonylag kevés elkészült luxuslakás magas ára hasznos lehet a kormányzatnak az adó és egyéb bevételek miatt. Ugyanakkor abból már szociális probléma adódhatna, ha az átlaglakások ára is elszállna, így is igen magas a szociális bérlakások aránya.

A ma bejelentett 7102 fontos négyzetláb ár jelentősen magasabb, mint a tavalyi rekord. Akkor egy londoni Hyde park melletti lakás kelt el 6000 fontos (1,7 millió forintos) négyzetláb áron.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5