Óriási forgalomcsökkenés az üzleti turizmusban

Címkék: válság, utazás, business, rendezvény

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

MTI - Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

A válság hatására 25-35 százalékkal esett vissza az üzleti vendégéjszakák száma. A drasztikus csökkenés azokban a hazai szállodákban tapasztalható,, amelyekben korábban jellemzően nagy volt az üzleti vendégforgalom - mondta Kopócsy Andrea, a Magyar Szállodaszövetség elnöke egy sajtótájékoztatón. A hasonló hatásokkal foglalkozik szerdától a Business Travel Show is.

A válságnak az üzleti turizmusra gyakorolt hatásait elemzik a szerdán kezdődő Business Travel Show-n, amelyen az idén mintegy 100 szolgáltató mutatkozik be. Szebeni Zsolt, a kétnapos rendezvényt szervező Turizmus Kft. ügyvezető igazgatója a sajtótájékoztatón ugyanakkor arról számolt be, hogy a kiállítók száma a rendezvényen a gazdasági válság ellenére nem lett kevesebb a korábbiaknál. Megjegyezte: a standok száma viszont csökkent az egy évvel korábbihoz képest.


Kevesebbet utaznak

A Syma csarnokban megrendezendő kiállításon elsősorban szállodák, wellness hotelek, kastélyszállodák, rendezvényszervezők, utazás irodák, légitársaságok és úgynevezett egészségipari szolgáltatók állítják ki termékeiket, mutatják be szolgáltatásaikat. A VII. Business Travel Show-ra a magyar céges látogatókon kívül, Ukrajnából, Olaszországból, Angliából és Oroszországból érkeznek látogatók.

A szervezők az idén is mintegy 3 ezer látogatót várnak. A szállodaszövetség elnöke elmondta: a rendelkezésre álló adatok szerint a gazdasági válság az üzleti turizmust sokkal súlyosabban érintette, mint a szabadidős turizmust.

Bár rövidebbek lettek a nyaralások, üdülések, az utazók inkább a belföldi helyszíneket választják, és ha külföldre utaznak, akkor is inkább Európán belül maradnak, mégsem mondanak le a magánszemélyek teljesen a nyaralásaikról - tette hozzá. A vállalatoknál a költségcsökkentések erőteljesen érintik az üzleti utakat, amelyek a válság kirobbanása óta jóval rövidebbek. A költségek megtakarítása miatt repülő helyett autóval, illetve vonattal utaztatják alkalmazottaikat.

Molnár Judit, a Magyar Utazásszervezők és Utazásközvetítők Szövetségének (MUISZ) szóvivője szerint az idei év első kilenc hónapjában a repülőjegy-értékesítés 28,3 milliárd forintot tett ki, míg egy évvel ezelőtt még 42 milliárd forint volt. Ráadásul a cégeknél egyre elterjedtebb a videokonferencia is - jegyezte meg.

Kopócsy Andrea szerint az üzleti turizmusban tapasztalt tendencia várhatóan az utószezonban is folytatódni fog. A Turisztikai Világszervezet adataira hivatkozva a szállodaszövetség elnöke azt mondta, hogy várhatóan 2012-re tér vissza a nemzetközi turizmus a 2007-es, 2008-as szintre.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5