Szaporodnak a Michelin-csillagok New Yorkban

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Öt New York-i étterem bizonyult érdemesnek a három Michelin-csillagra a francia éttermi kalauz legújabb, a napokban megjelent kiadása szerint. Az ellenőrök számos étteremnek adtak csillagot, és az olcsóbb, de kitűnő színvonalú vendéglátóhelyeket is méltatták.

Megtartotta három csillagát a Jean Georges, a Le Bernardin, a Masa és a Per Se, és csatlakozott ehhez a kategóriához a Daniel. Kétcsillagos maradt a Gilt, a Gordon Ramsay at The London, a Momofuku Ko, valamint a Picholine, és újonnan szerezte meg ezt a dicsőséget az Alto és a Corton.

Számos étterem nyerte el az egycsillagos minősítést, az újak között található az A Voce, a Convivio, az Eleven Madison Park, a Kajitsu, a River Café, a Shalizar és a Sushi Azabu.


Megjelent a legújabb kiadvány

A kalauzban a csillagos éttermek mellett az ajánlott, kitűnő konyhával rendelkező vendéglátóhelyek is szerepelnek. Az inspektorok 85 olyan hlelyet neveztek meg, amelyek kitűnő színvonalat képviselnek elfogadható áron, ami azt jelenti, hogy 40 dollárba (7300 forintba) belefér egy kétfogásos ebéd vagy vacsora és egy pohár bor vagy egy desszert. További 109 étteremben 25 dollárnál (4600 forintnál) olcsóbb étkezési lehetőségeket ajánlanak.

A Michelin Guide 2010 New York City Restaurants kiadvány ára 17,95 dollár (3300 forint).

A Michelin első éttermi kalauza 1900-ban jelent meg, a csillagos értékelő rendszert az 1920-as években vezették be.

Megjelenése kezdetén a kis, 400 oldalas, piros színű könyvecskét ingyen osztották az autóvezetőknek. Rengeteg hasznos információt tartalmazott például arról, hol lehet a közelben abroncsot cserélni, vagy hol van járműjavító műhely, és az évek alatt a kiskönyv fokozatosan a kifinomult étkezés és minőségi szállások mércéje lett.

A kalauzzal első ízben 2005-ben léptek túl Európa határain, az ellenőrök New York éttermeit tesztelték.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5