Jól fogytak a többmilliós borok Hongkongban

Címkék: árverés, aukció, bor, Hongkong

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

A Sotheby's hongkongi borárverése nagy sikerrel zárult. Csaknem az összes tételt eladták, köztük egy több mint 17 millió forintos Chateau Petrus palack is. Az aukció bevétele 61,5 millió hongongi dollár, vagyis 1,4 milliárd forint volt.

A sikerhez persze az is kellett, hogy az aukciósház viszonylag alacsony kikiáltási árakkal hirdesse meg a palackokat. Több mint ezer tételt kínáltak megvételre, ezekből összesen 61,5 millió hongongi dollár (1,4 milliárd forint) folyt be. Csak öt tételt nem sikerült eladni, de az árverés után ezekre is volt jelentkező.


Sokat adtak a Chateau Petrusért

Voltak azért nagyösszegű leütések is, például egy 6 literes, 1982-es Chateau Petrusért 726 ezer hongkongi dollárt, vagyis több mint 17 millió forintot adtak. A vevő személye ismeretlen.

A vásárlóknak csupán egy százaléka érkezett Ázsián kívüli országból, leginkább kínaiak, hongkongiak, tajvaniak és szingapúriak licitáltak.

Hongkong ezzel az árverési eredménnyel is bizonyította, hogy egyike a világ legnagyobb borárverési piacainak, megközelítve ezzel Londont és New Yorkot. A két nagy aukciósház, a Sotheby's és a Christie's 2008 februárja óta tart rendszeres árveréseket itt, mióta a helyi kormány eltörölte a vámot a borokra.

A borárverés azt a 2300 tételből álló művészeti és ékszeraukciót előzte meg, aminek során a Sotheby's előreláthatólag 780 millió hongkongi dollár (18 milliárd forint) értékben értékesít gyűjteményeket.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5