Deluxe főoldal

Overdose idén már nem versenyez

Címkék: , Overdose, verseny, Anglia, Mikóczy

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

PannoniaOverdose.hu

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Mikóczy Zoltán a PannoniaOverdose.hu-n keresztül jelentette be hivatalosan, hogy Overdose idén már nem indul versenyben. Jó hír viszont, hogy állapota szépen javul, és eddig igen óvatosan nyilatkozó tulajdonosa már a jövő évi versenyekre történő felkészítéséről is bizakodva beszélt, sőt, Overdose jövő évre tervezett versenyprogramjának néhány részletét is megosztotta a rajongókkal.

"Egyértelműen kijelenthetem, hogy Overdose számára az idei versenyszezon véget ért, és nem fog versenyben futni. Sokkal örvendetesebb, hogy jó ütemben halad a rehabilitációja. Igaza lett azoknak, akik már a sérülésekor azt a véleményt fogalmazták meg, hogy számunkra a legnagyobb próbatétel a türelem" - mondta el Mikóczy Zoltán.

MTI
Egyelőre nem engedik ki Overdose-t

A ló gazdája arról is felvilágosítást adott, hogy jól alakul a pataszerkezet növekedése, de még korai a visszatérését illetően konkrétumokat megállapítani. Október 14-én, szerdán új patkókat kap a mellső lábaira, és ekkor a boxpihenője is véget ér. Ezután kezdheti el szép lassan terhelni a lábait.

Természetesen szem előtt kell tartani a fokozatosság elvét, ami az első hónapban sétát jelent, majd ezt követően, még a téli hónapokban ügetést. Ha minden jól alakul, és nem jelentkezik újabb komplikáció, akkor a tavaszi versenyszezonra Dózi immáron gyógyult, egészséges lábszerkezettel ismét abba az állapotba kerülhet, ahogyan ezt az évet is kezdte - mondta el Mikóczy.

"Nem szeretném a lovat emberi tulajdonságokkal felruházni, de a mostani viselkedése, a türelmes hozzáállása azt sejteti, mintha tudatában lenne, hogy mindaz, ami most vele történik, az ő érdekében van. Megvan benne mindaz a betyárság, ami mindig is jellemezte. Angliai állatorvosa kifejezetten megkért rá, hogy a legnagyobb nyugalmat biztosítsuk a számára, azaz minél kevesebbet látogassuk, mert minden ilyen alkalommal ki akar jönni játszani a boxából" -tette hozzá.

Az egyetlen, aki folyamatosan kint van vele Angliában, munkalovasa. De Budinszki Barbara is csak annyi időt tölt vele, amennyit feltétlenül szükséges. Továbbra is Ribárszki Sándor az idomárja, és Christophe Soumillon marad Overdose első számú lovasa.

A kérdésre, hogy gondolkodnak-e a világ legnagyobb pénzdíjazású rövidtávú versenyében, a kétmillió dolláros (373 millió forintos) Dubai World Cup-ban a tulajdonos azt válaszolta, feltétlenül, de csak a következő versenyszezonban, azaz a 2011 januári futamokban kerülhet rá sor.

Október 14-én az állatorvosi csapat közösen vizsgálja meg, feltehetően október végén hozzák haza a lovat. A versenyekre történő felkészítése ezt követően természetesen az alagi tréningközpontban zajlik majd.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5