3,2 milliárd forintnyi bor a tokaji borvidéken

Címkék: Tokaj, Magyarország, szőlő, szüret

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

MTI - Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

A kedvező időjárás miatt a szokásosnál jóval hamarabb, már a hét végén, szombaton megkezdődik az úgynevezett nagyszüret a Tokaj-hegyaljai történelmi borvidéken. Felvásárlásra mintegy 750 millió forintot fordítanak az idén.

A furmint és a hárslevelű szőlő kilójáért minőségtől függően 45-70 forintot fizet a térség legnagyobb felvásárlója, a Tokaj Kereskedőház Zrt. - mondta Marcinkó Ferenc, a cég termelési és műszaki igazgatója az MTI-nek csütörtökön.

tkrt.hu
Megkezdődik hétvégén a nagyszüret

A Tokaj Kereskedőház Zrt. meghirdette a szőlő felvásárlási árát, a cég 19 cukorfok alatt kilogrammonként 45 forintot, 19-21 fok között 50 forintot, 21-23 fok között 60, 23 fok felett pedig 70 forintot fizet a vele szerződésben álló termelőknek december 15-ig - mondta Marcinkó Ferenc.

A társaság a borvidék legkorábban érő szőlőjéből, a sárga muskotályosból 10 ezer mázsát vásárolt fel, furmintból és hárslevelűből pedig 85-90 ezer mázsa átvételét tervezi.

Felvásárlásra mintegy 750 millió forintot fordítanak az idén. Az állami tulajdonú cég 2009-ben 3,2 milliárd forint körüli bevétellel számol a tavalyi 3,8 milliárddal szemben.


Marcinkó Ferenc, aki egyúttal a Tokaji Borvidék Hegyközségi Tanácsának elnöke is, elmondta: a korábban becsült 350 ezer mázsa szőlőnél - ami egyébként csaknem ötödével kevesebb lett volna az elmúlt évinek - lényegesen kevesebb termett Tokaj-Hegyalján, vélhetően 270-280 ezer mázsa szőlőt szedhetnek le a szüretelők.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5