Az orosz gazdagok felverik a brit luxusingatlanok árát

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Év eleje óta megduplázódott a brit villákat vásárló oroszok száma a szigetországban. A kereslet növekedése miatt az ingatlanok értéke nem csökken, sőt, a válság ellenére egyre drágábban árulják birtokaikat a milliomosok. A nagyobb birtokok és villák vásárlóinak 40 százaléka orosz.

Ebben az ingatlanszektorban az átlagos eladási ár 1,3 millió font, vagyis 386 millió forint. Ez az utóbbi három hónapra vetítve 0,8 százalékos emelkedés a Knight Frank ingatlancég felmérése szerint. A London környéki, úgynevezett Home Counties terület házait 2,1 százalékkal magasabb áron lehet eladni, mint negyedévvel korábban. Ezzel az Egyesült Királyság azon ritka helyek közé tartozik, ahol a luxusingatlanok ára nem csökken, hanem inkább növekvő tendenciát mutat.

telegraph.co.uk
Drágábbak lettek a felső kategóriás ingatlanok

Ez év januárjában még csak a luxusingatlanok 20 százaléka került orosz származású milliomosok kezébe, mára ez a szám megduplázódott.

Andrew Shirley, a Knight Frank vezetője szerint az egyre növekvő kereslet, és a minőségi ingatlanok kínálatának szűkülése miatt lehetséges, hogy a gazdasági válság ellenére is nőnek az árak.

Észak-Angliában és Skóciában ezzel szemben valamivel csökkent az értékesített házak átlagára, miközben az országra vonatkozó összesített ingatlaneladások értéke is csökkent. Átlagosan körülbelül 156 ezer fontért (46 millió forintért) lehetett hozzájutni lakóhelyhez az Egyesült Királyságban.

Az orosz gazdagok azonban nem csupán a brit luxusházakat célozták meg. Legutóbb arról adtunk hírt, hogy az Egyesült Államokban az ingatlanárak 2007-es évhez viszonyított csaknem 30-40 százalékos csökkenése miatt egyre több orosz befektető vásárolt 25-50 millió dolláros (4,6-9,3 milliárd forintos) lakást vagy házat.

Edward Mermelstein ügyvéd elmondása szerint az orosz üzletemberek gyakran választanak maguknak olyan országban és környéken luxuslakást, ahová általuk ismert emberek és híres orosz milliárdosok költöznek.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5