Kávézás közben csaptak le az álmilliomosra

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

A hírhedt kolumbiai csalót, Juan Carlos Guzman-Betancourtot hétfőn fogták el, miközben az Egyesült Államok határát próbálta meg átlépni. A csaló, aki magát milliomosnak kiadva szedett rá másokat, 2006-ban, kiadatása során szökött meg. Akár 20 évet is kaphat.

Juan Carlos Guzman-Betancourt már fiatalkorában elkezdte a bűnözést. 17 évesen - magát 13-nak kiadva - egy egyesült államokbeli televízióban árvaként gyűjtött adományokat. 14 millió forintnyi dollárral tűnt el, mielőtt kiderült, hogy szülei mégis élnek.

dailymail.co.uk
Juan Carlos Guzman-Betancourt 2005-ben

Ezután kezdte meg több országban a fosztogatás- és csalássorozatát, ami miatt ma már Frank Abagnale-hez hasonlítják, akinek történetéből Catch Me if You Can (Kapj el, ha tudsz!) címmel film is készült.

Magát milliomos sejknek, szultánnak vagy papnak adta ki, így szedte rá a gyanútlan áldozatokat. Kedvelt trükkje volt, hogy a szállodában a kulcsa elvesztéséről panaszkodva kinyittatta az ajtót a portással, ezután pedig telefonon bejelentette a szobában található széf kódjának elvesztését.

Finom stílusa és választékos öltözködése miatt nem gyanakodott rá senki. Persze a gazdag szerepének eljátszása sok pénzbe került, de az eredmény érdekében akár hajlandó volt Bentley-t rendelni sofőrrel, vagy bérletet váltani méregdrága edzőtermekbe.

2005-ben elfogták, és két év börtönbüntetésre ítélték Írországban hitelkártyalopásért. Egy év után a csalót kiadták Franciaországnak, de az átszállítás során titokzatos módon eltűnt.

A két országon kívül körözik az Egyesült Államokban is egy Las Vegas-i hotel kirablása miatt. Akkor 160 ezer fontot (47 millió forintot) vitt el. Ezen kívül igényt tart rá Kanada, Kolumbia, Japán, Mexikó, Oroszország, Thaiföld és Venezuela is.

Ezúttal a kanadai határnál fogták el, amint épp kávézott és egy taxira várt, mivel az autója lerobbant.

Egyelőre nem fogták el az ugyancsak Frank Abagnale-hez hasonlított Abdelkarim Serhanit, aki hasonló csalássorozat miatt áll körözés alatt. A fiatal francia férfi szaúdi hercegnek adta ki magát és ingyen nyaralt európai és bali luxusszállodákban.

A hatóságoknak egyelőre nem sikerült elfogni a férfit. A Cairns Post nevű ausztrál lap munkatársa azt állította, a szökevény kitűnően érzi magát és jelenleg Új-Zélandon tartózkodik.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5