Falk Art Fórum hetedszer is

Címkék: Falk Art, program, Budapest, művészet

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

A Falk Miksa utca egész napos fesztiválja, a Falk Art Fórum idén másodjára is sétálóutcává változtatja a galériás negyedet. Autóknak helye nincs, művészeti programoknak annál inkább. Szombaton megnyitók, tárlatvezetések és egyéb programok, valamint remek kiállítások várják a közönséget.

A Falk Miksa utcában és környékén fellelhető galériák, antikvitások, aukciósházak átfogó művészeti fesztiválja 2009. október 3-án, szombaton ismét tucatnyi programmal várja a látogatókat. A Falk Art Fórum Belváros-Lipótváros Önkormányzatának kiemelt támogatásával immár hetedik alkalommal kerül megrendezésre.

Idén is nagyszabású és sokszínű programmal várják az érdeklődőket. Perzsa szőnyegekkel berendezett nomád jurta lesz a Dénes Galériánál, miközben a Montparnasse Galériában art deco poszterekből kiállítást tartanak, a Joan Ékszer pedig retroékszer-kiállítással készül, amit mozgalmi dalok kísérnek élőben egy kórus jóvoltából.


Programok az utcán és a galériákban

Az Artcore Antikban a divatbolondokat különleges art deco bőrtáskák, retikülök és utazószettek várják. Az építészet szerelmesei is találnak kedvükre való programot, egy tárlatvezetés keretében megcsodálhatnak néhány Falk Miksa utcai házat.

A Wladis karácsonyfadíszekből álló gyűjteményét mutatja be, a Bujanovicsnál mérlegek tárlata látható, a Moróban pedig japán szerencseistenek ajándékaival készülnek a japán-magyar év alkalmából.

Az őszi árverési anyagokat bemutató kiállításokat is érdemes megnézni. Ezeket a BÁV-nál, a Pintér Antiknál, és a Ferenczi Aukciósháznál, illetve a Nagyházi Galériánál találjuk, utóbbi az első magyar őslény-és ásványárverés anyagát mutatja be.

Aki a festmények iránt érdeklődik, az számtalan galéria kínálata közül válogathat. Új érkező a galériás negyedbe a Bérgaléria, XX. századi magyar festők alkotásait gyűjtötték csokorba nyitókiállításuk alkalmából. A Bardoni Interieur Herpai Zoltán festőművész tárlatát nyitja éppen a Falk Art Fórum idején, a Haas Galéria Remekművek sorozatát Ziffer Sándor különleges képével indítja, de előzetes is látható náluk a hónap közepétől látogatható Frank Frigyes emlékkiállításból.

A Decker Antique Szolnoki Szabolcs festményeit mutatja be, a Stoll’art Kortárs Galéria pedig Váczi Daniét. A Memoart Csáky Marianne kiállításával készül, a MissionArt Galériában a nagybányaiak munkáit tekinthetjük meg, valamint Seres László új képeinek tárlata látható.

A Násfa Antik Oskar Laske és Szőnyi István grafikáiból rendez kiállítást, míg a Prestige Galéria Bak Imre, Bernát András, Fehér László, Nádler István, Pauer Gyula és Szikora Tamás munkáiból válogatott egy kiállításra valót.

A gyerekeket a kézműves- és játszósarok mellett egy gyerekrajz-kiállítás is várja, kortársaik ugyanis korábban azt festették meg, milyen világban szeretnének élni.

A tavaszi fesztiválon a streetart-művészekből álló Neopaint az utcán alkotta meg falnagyságú művét, amelyet Budapest ihletett meg. Az alkotást a Rotary Klub Tabán vásárolta meg és az őszi Falk Art Fórumon árverezik el jótékony célra.

Egy másik árverésre is sor kerül majd. A Goldbach Antik "fülbesúgós árverést" tart Patkó József festményére.

A Falk Art Fórumon előadások, tárlatvezetések és hangulatos zene is lesz, ahogy étel és ital is. Nemcsak a tehetős gyűjtőket várják, bárki megtapasztalhatja, hogy a galériatulajdonosok, eladók kiemelt figyelemmel, büszkén vezetnek körbe minden érdeklődőt.

A részletes programot a rendezvény honlapján oldalon lehet megtalálni.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5