Hajók öt- és tízmillió forint között

Címkék: jármű, vitorlázás, millió, vitorlás, motoros

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Terray István

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Magyarországon kapható vitorlás és motoros hajók öt és tízmillió forint között. Cikksorozatunkban új és használt, vitorlás és motoros hajókat ajánlunk különböző árkategóriákban. Ennyi pénzért a használt hajók bőséges választéka áll rendelkezésre, de komoly motorost, és kabinos hazai vitorlást újonnan is kapunk.

Első cikkünkből kiderült, hogy egymillió forintos ár alatt csak kis, használt hajókat kapunk. Ebben az anyagunkban arról is írtunk, hogy használt hajó vásárlásánál természetesen kisebb költséggel, viszont több kockázattal kell szembenézni. Az alapvető tanács, hogy vásárlás előtt gondoljuk át, pontosan mire (és milyen vízen) is használjuk majd a vízi járművet, és mielőtt fizetnénk, nézze meg olyan, aki ért hozzá.

www.balaton-yacht.net
Balaton 25 a Balatonon

Többet áldozva természetesen bővül a megvásárolható hajók köre. Ötmillió forintért már egész nagy választékot kapunk, főleg, ha beérjük használt hajókkal, újak közül inkább csak kabin nélküli, kis vízi járművet vehetünk. Szél és motor hajtotta változatot egyaránt.

Tízmillió forintos árplafonnal pedig már tényleg elég széles a paletta. Akár versenyzésre is alkalmas kabinos vitorlásunk, és gyors, hálófülkés motorosunk is lehet. Ráadásul szezon végén, válság idején érdemes is vásárolni, sok kedvezményt kaphatunk.

A tízmillió forintig kapható új vitorlások közül magyar gyártású hajókat ajánlunk. És nem csak azért, mert ebben az árkategóriában új, kabinos hajó alig kapható, és nem is azért, hogy hazabeszéljünk. A magyar hajóknak kiváló az ár-érték aránya, természetesen ideálisak a Balatonra, és az alkatrészekkel sem lehet később problémánk.

Természetesen az is szempont, hogy a gyártásnál odafigyelni egyéni kéréseinkre, ahogy az is fontos, hogy ezeket a hajókat használtan is elég jó áron lehet lehet majd értékesíteni. Erre példa a Fűke 32 lábas vitorlása, melyből egy 2000-ben gyártott példányt a hirdetések között 8,7 millió forintért találtunk.

nybconwy.co.uk
A hajó élményt nyújt több generációnak

Scholtz Imre hajói 3-4 hónap alatt, mintegy 3000 munkaórával készülnek, a gyártás során maximálisan odafigyelnek a vevő kívánságaira. Egyik klasszikus hajójuk a Sudár Regatta, amelynek túra kivitele nettó 6 424 220 forinttól kezdődik. A skandináv vonalvezetésű egységes osztályhajónak létezik verseny változata is, ötven százalékos ólom tőkesúlyával a legstabilabb, legbiztonságosabb hajók közé tartozik.

1985 óta gyártják, az eddig elkészült közel 200 egység körülbelül harminc százaléka nyugat-európai vizeken hajózik. A Scholtz 22-es 730 kilogramm tömegű, verseny változata a 80 négyzetméter összvitorla-felülettel könnyen siklásba hozható. Stabil, méretéhez képest jól cirkál és állja a hullámokat, akár fix, akár felhúzható tőkesúllyal kérjük.

Ára nettó 4 733 239 forinttól kezdődik, túraváltozata szinte teljesen ugyanennyibe kerül. Utóbbiban négy személynek kényelmes, kabin is található rajta. Használtan ebből a modellből megkímélt állapotú versenygyőztes hajót teljesen felszerelve, műszerekkel, motorral, utánfutóval 4,8 millió forintért is találtunk.

Népszerű cég a Balaton, legnagyobb tavunkon sok általuk készített vitorlás fut. 25 lábas hajójuk újonnan bruttó 6,36 millió forint. A családi túravitorlás berendezései mahagóni fából készültek, a tágas belső terekben négy kényelmes ágy található.

Stabil, jól manőverező, könnyen kezelhető vitorlás teljesen felszerelve. Kis szerencsével tízmillió forint körül használtan 8,9 méteres Balaton 295-öst is kapunk. A gyors és egyben kényelmesen felszerelt hajón hat fekvőhely van, és akár tengert is járhatunk vele.

 

 

1.  Hajók öt- és tízmillió forint között
2.  Használt vitorlások és motoros hajók

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5