Több millió turistát vonzanak a francia bortúrák

Címkék: borturizmus, Franciaország, szőlő, Bordeaux, válság

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

MTI - Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

A válság sújtotta idegenforgalomban a borturizmus kivételt képez és jótékony ellenszere lehet a borfogyasztás világméretű csökkenésének is - vélték a francia fővárosban tartott nemzetközi idegenforgalmi kiállításon összegyűlt szakemberek. A francia szőlővidékek évente 5 millió francia és 2,5 millió külföldi turistát fogadnak.

A bordeaux-i szőlővidék kastélyaiban tett látogatások száma az év eleje óta 8 százalékkal emelkedett Sophie Gaillard, a bordeaux-i idegenforgalmi hivatal borturizmusért felelős munkatársa szerint. A hivatal adatai alapján 22 ezer borkedvelő látogatott el a térségbe.


AFP
A turisták tevékenyen részt vesznek a szüreti munkákban

Idén első alkalommal egy borturisztikai falut is felállítottak az IFTM Top Resa nemzetközi kiállításon gyártók, mezőgazdasági kistermelők, borvidékek és borutak képviselői, idegenforgalmi szakemberek részvételével.

A szőlővidékek hagyományos kínálatában olyan programok szerepelnek, mint például megkóstolni egy kedvező évjáratot a híres délnyugat-franciaországi Lynches Bages szőlészet pincéiben, vagy az argentínai Mendoza környéki Salentein borászatában eltölteni egy éjszakát, átkerékpározni vagy átgyalogolni a szőlőkerteken.

"A turisták azonban többet szeretnének: a hagyományos pincelátogatáson túl cselekvő részeseivé is akarnak válni az eseményeknek. Ezért elvisszük őket a szüretre, szedik a szőlőt, és részt vesznek a válogatásban" - mondta Sophie Gaillard.

A francia szőlővidékek évente 5 millió francia és 2,5 millió külföldi turistát fogadnak. Mintegy 5000 pince, gazdaság, szőlőbirtok és kastély várja a látogatókat összesen mintegy 800 ezer hektárnyi szőlővel.

A Bordeaux melletti Golf du Médoc Hotel and Spa négycsillagos szállodakomplexumban ötvözik a golfot és a médoci pincészetekben tartott borkóstolókat.

A szálloda vezérigazgatója, Henry Martinet szerint virágzik a borturizmus, idén 20 százalékkal nőtt a szálloda forgalma.

Franciaország három évvel ezelőtt elvesztette a borfogyasztó országok közötti első helyét Olaszország javára: Itália a borexport volumenét tekintve is megelőzte, és feltörekvőben van az olasz borturizmus is. Spanyolország szintén egyre többet invesztál abba, hogy "strandturizmus" mellett mást is kínáljon a válság sújtotta ágazatban.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5