Mennyiért vehetünk luxusórát itthon?

Címkék: luxus, karóra, modell, márka

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Varga Viktória

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

A Hublot, Daniel Roth, Gerald Genta, Galshütte, Parmigiani, Ulysse Nardin, Tag Heuer mind olyan luxusmárkák, amelyek karórái már itthon is megvásárolhatóak. Utánajártunk mennyiért tehetünk szert egy-egy modellre, de azt is megnéztük, mik az idei trendek, divatos anyagok, fazonok és színek a karórák piacán.

A karórák terén az idei trend a klasszikus 38 mm-es átmérőjű számlapok helyett akár a 44 mm-est meghaladó is, a forma viszont a hagyományos kerek, merészebb megfogalmazásban és a sportosabb vonalon belül pedig a szögletes. Az anyagok közül az acél most a legfelkapottabb, de a tokok készülhetnek platinából vagy az űrtechnológiában használt tantáliumból is.

"Érdekes anyagpárosításokra is van példa, a nehezen kombinálható anyagok nagymestere a Hublot, óráiban jól megfér egymás mellett a kerámia és az acél" - tudtuk meg Singhoffer Norberttől, a Baraka Ékszerház órásmesterétől, ahol a világ 40 legnagyobb luxusékszer és -óra márkája közül lehet válogatni.


A Big Bang a világ egyik legkeresettebb sportos órája

Az egyedi, messziről is jól felismerhető dizájnjáról híres luxusmárka nevéhez nemhiába fűződik eladási világrekord, a Big Bang ugyanis a világon az egyik legkeresettebb sportos óra. Ennek a szépségnek az alapára (az acéltokos verzióé) 2,8-3 millió forint, arannyal már 6 milliót kóstál, a brilles, drágaköves kiadás pedig még ennél is értékesebb.

A divat világában jól ismert, Bulgari cégcsoporthoz tartozó Daniel Roth óra mondhatnánk, ritka, mint a fehér holló, hiszen egy év leforgása alatt az összes típusából mindössze ezer darabot készítenek. Az elegáns tourbillonos szerkezetű modellt egy órásmester egy év alatt alkotja meg, napi 8 órát dolgozik rajta, ezért nem meglepő, hogy ez az óra 100 ezer euróba kerül.

A Tag Heuer kínálata esetében szintén az a trend figyelhető meg, hogy az órák mérete növekszik, a tíz évvel ezelőtti férfiórák méretében ma már női darabok jelennek meg. Ezek a modellek eredetileg csak férfi verzióban léteztek, ám gyöngyházzal, drágakövekkel megszelidítve női változatot is készítettek belőlük. Ahogyan a férfi óra divat hatással volt a nőire, úgy a női is a férire, ennek köszönhetően a tervezők az erősebbik nem képviselői számára is megálmodtak színes számlapú, olykor gyémántokkal díszített kronográfot. A 150 éves múlttal büszkélkedő, luxusórákat gyártó svájci Tag Heuer az autóversenyzéshez köthető hangzatos nevekkel tette még feltűnőbbé amúgy is formabontó órasorozatait. Ezt tette a Monaco és a Carrera órák esetében is, amelyek a mai napig vonzzák a luxus sportórákra éhes közönséget.

Exkluzivitás, élénk fantázia és precizitás


A Genghis Khan az Ulysse Nardin kínálatából

Az aktuális óradivatban a tokon kívül maga a szíj is szemet gyönyörködtető, öltönyhöz szép mintázatú aligátorbőrből, míg sportórákhoz kaucsukból készül. A szíjak színe viszont klasszikus: fekete, barna, vagy fehér. A luxus órák mindegyikének sajátja, hogy a legjobb minőségű és legszebb rajzolatú aligátorbőrt használják fel szíjukhoz, illetve antireflex fóliával van bevonva az üvegük, hogy minden szögből jól látható legyen a mutató. A Gerald Genta órák számlapja egyszerre exkluzív, provokatív és innovatív.

A klasszikus óra- és percmutató sok formabontó luxusmárkánál már a múlté, a számlapon az órát számmal, míg a percet egy háromnegyedes köríven írják ki.

Magyarországon egyedüliként a Baraka Ékszerház árul tourbillon órákat, mint például a Gerald Genta tourbillon, mely a beépített tourbillon-ak köszönhetően kompenzálja a Hold tömegvonzását. Parmigiani Kalpagraph-ja modern, hatalmasra nőtt tokkal (53 x 38 mm), szögletes formával megáldott, jól eltalált dizájnjának köszönhetően Jolly Joker, mert öltönyhöz és sportos öltözékhez is mutatós. Az Ulysse Nardin precizitása kiemelkedő, hiszen a GPS kora előtt hajó kronométereiről vált híressé. Fantáziából itt sincs hiány, ugyanis ők voltak azok, akik mozgó figurákat is becsempésztek a számlapra, például a Genghis Khan modelljükben.

 

 

1.  Mennyiért vehetünk luxusórát itthon?
2.  Legendás sportórák

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5