Olcsóbb kezeléseket kínálnak a spák

Címkék: spa, trend, masszázs, kezelés, válság

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

A tengerentúli spáknak is alkalmazkodniuk kellett a gazdasági válság miatt megváltozott fogyasztói szokásokhoz és a fiatalok igényeihez. Rövidebb és olcsóbb terápiák, gyerekeknek és férfiaknak szóló kezelések, alternatív gyógymódok szerepelnek az új kínálatban.

A stressz és a hétköznapi problémák miatt egyre többen szeretnének feltöltődni és kikapcsolódni a spákban, a vendégek anyagi helyzete azonban nem mindig teszi lehetővé, hogy hosszú, drága terápiáknak vessék alá magukat.

A legtöbb egyesült államokbeli spa úgy alkalmazkodott a vendégek megváltozott igényeihez, hogy rövidebb, ezáltal olcsóbb kezeléseket kínálnak, a "kevesebb is jobb, mint a semmi" alapon.
 
fourseasons.com
Megváltoztak az igények

Az International Spa Association 3200 spa bevonásával készített felmérést a legújabb trendekről és fogyasztói szokásokról. Kiderült, hogy a maximum 30 perces kezelések egyre népszerűbbek a látogatók körében.

Míg korábban a baby boomers néven említett generáció tagjai (1946 és 1966 között született amerikaiak) látogatták a leggyakrabban a spákat, a fiatalabbak is egyre inkább értékelik a relaxáció és a kényeztetés előnyeit. Ezt azt jelenti, hogy sok spa új dizájnnal és kínálattal rukkolt elő, hogy megnyerje magának az újabb generációkat is.

A kutatás szerint egyre több férfi veszi igénybe a spák szolgáltatásait, és egyetlen alkalommal több kezelést is kipróbálnak. Ők leginkább a különböző masszázsformákat és az öregedést késleltető kezeléseket kedvelik. Ma az Egyesült Államokban minden harmadik spa-látogató férfi, és a spák 82 százaléka már felkészült erre a változásra.

Megnőtt az érdeklődés a kifejezetten gyerekek számára kínált szolgáltatások, a természetes anyagokkal végzett kezelések és az alternatív terápiák iránt is.

Egy másik trend, hogy a spákban nemcsak szépülnek és relaxálnak, hanem tanulnak is a vendégek: különféle tanfolyamokon vesznek részt, ahol megtanulják, hogy állítsák össze az étrendjüket, vagy  mire használják a gyógynövényeket.
 
2008-ban az utazási irodák arról számoltak be, hogy a spa resortok 70 százaléka próbálta árcsökkenéssel és különféle kedvezményekkel megtartani a vendégeit, ez az arány 2009-re 90 százalékra nőtt.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb
Wellness kereső

Szabadszavas keresés településnévre

Összetett keresés

Település

Wellness típus

Besorolás

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5