Jó árakkal indul az aukciós szezon

Címkék: művészet, aukció, árverés, szezon, Magyarország

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

MTI - Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Szombaton kezdődik az őszi-téli árverési szezon, a Belvedere Szalon szeptember 12-ei aukcióján 165 tétel kerül kalapács alá. A folytatásban több kisebb-nagyobb árverés változatos tematikájú és árú kínálatából válogathatnak a gyűjtők és befektetők. Az árszint a gazdasági helyzetnek köszönhetően vásárlói szempontból várhatóan kedvező lesz.

A Belvedere eladásra kínált anyagában festmények és grafikák szerepelnek, többnyire a 20. század alkotóitól. Ugyanakkor kínálnak például egy id. Markó Károlytól származó, előző századi ceruzarajzot 120 ezer forintért, és Mednyánszky László tíz olajképe, akvarellje és grafikája is vevőre vár.

Kiemelkedik a kínálatból egy Egry József-szénrajz 120 ezer forintért és gyűjtői csemegének ígérkezik Gábor Miklós két akvarellje 10 ezer forintért. Az ismert színművész szívesen vett kezébe ecsetet, rajzolt portrékat, ábrázolt színpadi jeleneteket, illusztrálta saját köteteit, és több kiállításon is bemutatkozott.

francemagazine.org
Sokan remélik, hogy sűrűn csap le a kalapács


A Belvedere, cáfolandó a megszűnéssel kapcsolatos korábbi híreket, egész évre szóló aukciós menetrendet hirdetett. A hét dátum között szerepel a háromnapos decemberi ezüst-, ékszer-, műtárgy- és művészeti aukció, de egy december végi karácsonyi árverést is ígérnek.

A Ferenczi és Tsai Galéria szeptember 16-án és 17-én bútor- és festményárveréssel folytatja a sort. Egy kiugróan sikeres és egy "laza" árveréssel a háta mögött most is az előzőekhez hasonló, klasszikus és modern 20. századi bútorokból, iparművészeti tárgyakból és kortárs festményekből, grafikákból állította össze anyagát a cég.

Ugyanerre a napra, szeptember 16-ra időzítette a Fény Galéria festmény-, műtárgy- és könyvaukcióját.

A Képcsarnok szeptember 19-én Budapesten, majd alig egy hónappal később Miskolcon aukciózik. Az Abigail Galéria 25. jubileumi árverése - az alkalomnak megfelelően - igazi szenzációkkal várja szeptember utolsó vasárnapján a gyűjtőket.

Fotóművészeti alkotásokból és fotóritkaságokból válogatta szeptember 24-ei, ötödik árverését az Ágens Fotóművészeti Galéria. Két könyvaukció is lesz a szezon elején: a Honterus Antikvárium szeptember 18-án 467 tételt, az Antiquarium Hungaricum pedig október 1-jén 374 tételt árverez.

Viszonylag új szereplő az árverési piacon a Pintér Aukciósház. Október elején kortárs és klasszikus festmények, műtárgyak, ékszerek, bútorok választékával jelentkeznek; ígéretük szerint hasonló lesz a téli, valamint a karácsonyi aukció kínálata is.

A BÁV csak november elején "lép színre", de akkor mindjárt háromnapos művészeti árveréssel, amikor ezer műtárgyat, festményt, ékszert, iparművészeti alkotást visznek kalapács alá. A december eleji karácsonyi aukción a BÁV fő erősségéből, ékszerek és ezüstök közül válogathatnak az érdeklődők.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5