Többmilliós szerelmi óra

Címkék: luxus, óra, Angular, India

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Az Angular Momentum Jahan sah és Mumtaz Mahal tiszteletére készítette ezt a karórát. Talán a nevek nem mindenkinek ismerősek, a sah építtette a Taj Mahalt, amely kedvelt felesége sírja és a szerelem emlékműve egyben. A képmásukkal díszített órából öt darab készül, ezek majd hatmillió forintba kerülnek.

A Taj Mahal 1653-ban készült el, történetét mindenki ismeri: a szerelem emlékműve, amit (harmadik) feleségének, élete szerelmének építtetett Jahan sah. Az épület, melynek hagyományos funkciói nincsenek, 23 éven keresztül épült.


Mumtaz Mahal ideje

Mumtaz Mahal 13 gyermeket szült a férfinak, az elsőt 14 éves korában. 19 évesen ment hozzá Janah sahhoz. A férfi annyira szerette, hogy a többi - a szokásoknak megfelelően nagy számú - feleségét teljesen elhanyagolta.

Kedvenc felesége halála után 23 évvel készült el a Taj Mahal, pontosan ott, ahová az asszonyt temették. Sok száz évvel később az Angular Momentum egy művészi, kézzel festett órát készített, előlapján Mumtaz Mahal, hátlapján Jahan sah arcképe látható.

Mindkét kép zománc és zafír az indiai hagyományoknak megfelelően, apró gyémánt keretezés és dísz került még rájuk. A képeket acél felületre festették, a szerkezet ebbe 41 milliméteres tokba kerül.

A svájci automatika az "óralapot" forgatja, az időt a számlap alsó részén lévő lyukon keresztül lehet leolvasni. A különleges órából mindössze öt darab készül, ezek ára mintegy 30 ezer dollár (5,8 millió forint).

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5