Ismét sokat fizettek a Hitler-képekért

Címkék: aukciósház, aukció, árverés, Hitler, festmény

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

MTI - Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Adolf Hitlernek tulajdonított tájképeket árvereztek el Németországban. Az aukciósház által is bevallottan "szerény művészi értékű" három vízfestményért együttesen 42 ezer eurót adott három, névtelenséget kérő telefonos vásárló a szombati nürnbergi aukción.

A képek Hitler "korai korszakából", 1910-11-ből származnak, és Bécsben készültek, ahol a későbbi náci diktátor művészként bontogatta szárnyait. A falusias tájképeken lakóházak, malmok, templomok láthatók.
 
bild.de
A legtöbbet a legnagyobb festményért adtak

A legtöbbet - 24 ezer eurót, 6,5 millió forintot - A wachaui Weissenkirchen című képért adta egy külföldi vásárló, míg a Szétlőtt malmot 11 ezer (3 millió forint), a Ház híddal a folyón című képet 7 ezer euróért (1,9 millió forintért) vette meg egy hazai vevő. Az ajánlatok 3000 euróról (818 ezer forintról) indultak.

Herbert Weidler, az aukciósház tulajdonosa elismerte, hogy a képek "meglehetősen szerény művészi kvalitásúak", és inkább csak alkotójuk személye miatt érdekesek némelyek számára. "Én azt mondanám, hogy egy olyan falusi művészettanár színvonalát tükrözik, aki megtanult rajzolni" - fogalmazott.

A Weidler aukciósház legutóbb márciusban árverezett el két Hitler-akvarellt.

Nagy-Britanniában a diktátor 13 festményét igen magas áron, 95 ezer fontért (29,6 millió forintért) adták el idén áprilisban. A Mullock aukciósház árverésén egy feltételezett önarckép is elkelt.

Richard Westwood-Brookes szakértő a képek alapján azt nyilatkozta, hogy aligha beszélhetünk egy Picassóról.

A későbbi náci diktátort kétszer utasította el a bécsi művészeti akadémia, fennmaradt képei azonban gyakran kerülnek nagy érdeklődést kiváltó árverésekre.

Bár a most kalapács alá került festményeket Hitler szignálta, a neki tulajdonított műveket mindig is körüllengte az eredetiséggel kapcsolatos kétely.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5