A magyar kormány pénzt követel a yorki hercegnőtől

Címkék: hercegnő, Fergie, kormány, pénz

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

MTI

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

A leányának biztosított rendőrségi kíséret és a ferihegyi luxusváró költségeinek megtérítését kéri a yorki hercegnőtől a magyar kormány - írta a Mail on Sunday.

A 21 éves Beatrix hercegnő - II. Erzsébet királynő unokája, András yorki hercegnek, az uralkodó másodszülött fiának és a tőle már régen elvált Sarah Fergusonnak a nagyobbik leánya - tavaly szeptemberben vakációzott Budapesten.

A konzervatív irányultságú vasárnapi brit bulvárlap értesülése szerint a magyar hatóságok - az egyéb tartozásai miatt már bírósági eljárással is fenyegetett Fergie számára kínos módon - a brit külügyminisztériumnak küldték az ezer fontot valamivel meghaladó (több mint 300 ezer forintos) számlát.


Beatrix hercegnőt budapesti útján rendőrök kísérték


Az alattvalók körében csak Beaként emlegetett ifjú Beatrix hercegnő világ körüli utazást tett 2007-2008-ban, egyetemi tanulmányai megkezdése előtt, és csak a napi 24 órás Scotland Yard-őrizet becslések szerint 250 ezer fontjába került a brit adófizetőknek - írta a Mail.

A lap értesülése szerint a magyar hatóságok által benyújtott számla több mint felét annak a rendőrségi kíséretnek a költségei teszik ki, amelyet Beának biztosítottak a repülőtérről a városközpontba vezető úton. A fennmaradó rész a hercegnő által igénybe vett repülőtéri VIP-váró díja.

A Mail idézi Gálik Viktóriát, a Köztársasági Őrezred szóvivőjét, aki az írás szerint elmondta: kollégái "emlékeznek Beatrixra ... nem volt könnyű vele, mivel sokat morgolódott".

A lap szerint nem világos, hogy a Scotland Yard testőrei helyett miért a magyar rendőrség biztosított kíséretet Beatrixnak Budapesten. Lehetséges, hogy az udvar hozta ezt döntést az adófizetők pénzének kímélése miatt, miután egyre több bírálat éri a királyi család világjáró tagjainak hatalmas őrzési költségeit - áll a cikkben.

A brit külügyminisztérium a Mail szerint megerősítette, hogy kapott egy számlát Beatrix budapesti kirándulása után. A számla azért érkezett először a budapesti brit nagykövetsége, onnan pedig a minisztériumhoz, mert a magyar hatóságok "nem tudták, hogyan lehet elérni a hercegnőt".

A londoni magyar nagykövetség arról tájékoztatta a lapot, hogy a képviseletet előzetesen nem értesítették az utazásról.

A Buckingham-palota csak annyit közölt: Beatrix hercegnő ez idő szerint nem lát el hivatalos feladatokat a királyi család nevében, budapesti látogatása magánjellegű volt, amelyre közpénzekből nem költöttek.

Bea édesanyjának, Sarah Fergusonnak más tartozásokkal is problémái támadtak. A múlt héten került nyilvánosságra, hogy Fergie ellen egy könyvelő cég, egy ügyvédi iroda és egy fotóügynökség is keresetet nyújtott be összesen több mint 20 ezer font (6,2 millió forint) kifizetetlen számla miatt.

A yorki hercegnői címét továbbra is viselő Sarah Ferguson szóvivője közölte, hogy a hercegnő pénzügyeivel nincs semmi baj, és a tartozásokat már kiegyenlítették.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5