Az űrben mutatja be produkcióját a milliárdos akrobata

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Guy Laliberté, kanadai cirkuszmilliárdos a világűrben is akrobatamutatványokkal fogja elkápráztatni a világot. A dúsgazdag artista október 9-én, űrutazása alkalmával bemutatott produkciójával az ivóvíz-ellátás fontosságára akarja felhívni a figyelmet.

A Cirque du Soleil világhírű kanadai cirkuszvállalkozás alapítója elkötelezett környezetvédő. Laliberté egy két és fél órás show-t akar bemutatni, amelyben a tiszta vízhez való hozzáférés fontosságára és a Föld vízkészletének megóvására akarja felhívni az emberek figyelmét. "A fejlődő országokban emberek milliói nem jutnak tiszta vízhez, és a szegény területeken hatalmas problémát jelentenek a szennyezett víz miatt kialakuló betegségek" - mondta.

AFP
Az ivóvízellátásért repül a cirkuszmilliárdos

A közvetítésbe a világ 14 nagyvárosa is bekapcsolódik, többek között Moszkva, London, New York, Párizs, Sydney és Tokió színpadain is a kozmikus eseményhez kapcsolódó produkciókat mutatnak be. A show-ban részt vesz Al Gore volt egyesült államokbeli alelnök, a U2 együttes, Peter Gabriel és sok más híresség.

A programot a milliárdos környezetvédelmi alapítványa, a One Drop koordinálja, az élő közvetítést a szervezet honlapján (Onedrop.org) is figyelemmel kísérhetik az érdeklődők.

Guy Laliberté 2009. szeptember 30-án indul az űrbe egy Szojuz űrhajó fedélzetén. Ő a világon a hetedik "privát" űrturista, és összesen 11 napot tartózkodik majd az űrben. A kiruccanás 35 millió dollárjába (6,7 milliárd forintjába) kerül.

Guy Laliberté 1959-ben született a kanadai Québecben. Sokáig utcai művészként járta a világot, majd Kanadában aratott hatalmas sikereket művészi produkcióival. A ma már 2,5 milliárd dollárt (480 milliárd forintot) érő cirkuszbirodalmának sikerét egy Los Angeles-i Művészeti Fesztiválon elért sikerével alapozta meg.  A milliárdos szereti a pókert és a szép nőket, egy ideig például Naomi Campbell modellel járt.

A Cirque du Soleilnek számos társulata járja a világot saját sátraival, melyek több állandó helyen is fellépnek. A vállalkozás más cirkuszoktól abban tér el, hogy nincs porond és nem szerepelnek állatok, viszont színházi eszközökkel is él, és történet foglalja keretbe a világ legkiválóbb artistáinak egészen fantasztikus kosztümökben, külön a társulat számára szerzett, élő zene kíséretében előadott számait.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5