Elárverezik a világ egyik legjelentősebb játékgyűjteményét

Címkék: aukció, árverés, játék, Kaufman

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

A világ egyik legjelentősebb játékgyűjteménye kerül kalapács alá. Donald Kaufman egész életében kereste a különlegességeket, most hétezer darabos kollekciója kerül eladásra. A Bertoia aukciósház egyes darabokért tízmillió forintot vár.

A játékgyűjtők körében kultikus figura Donald Kaufman, a KB Toys alapítója. A férfi hatalmas gyűjteményét két részletben kínálja árverésre, márciusban már elkelt a hétezer darab egy része.

bertoiaauctions.com
Az áruk nem játék

A Bertoia aukciósház szeptember végén a gyűjtemény másik részét kínálja eladásra. Donald Kaufman egész életében gyűjtötte azokat a különlegességeket, amelyeket most bárki megvehet.

A kollekcióban 1100 pedállal hajtható kisautó-különlegeség található, de sok a háború utáni japán autós és repülőgépjáték is. Ezek értékét jól mutatja az a Gordon Bennet stílusú miniautó, amelyért 10-12 ezer dollárt (2- 2,3 millió forintért) várnak.

Az aukció reklámjaiba is bekerült egy ritka, harmincas években készült játékmotor, amelyen Mickey és Minnie Mouse száguldozik, vagy a szintén ebből az évtizedből származó Indian motorkerékpár. A kétkerekűek értékét 35- 50 ezer dollárra (6,8- 9,7 millió forint) taksálják.

Az aukciósház a tavaszihoz hasonló jó eredményt vár. Rich Bertoia tulajdonos reményei szerint ebben a szegmensben nem érezteti hatását a recesszió.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5