Okos öszvér a Nokiától

Címkék: Nokia, N900, high-tech, mobil

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

A linuxos, nyílt forráskódú operációs rendszert futtató készülék a gyártó szerint a tablet pc-k és a mobiltelefonok kereszteződésének tekinthető. A sokoldalú és sokat tudó, leginkább okostelefonnak tekinthető készülék a cég egyik büszkesége, amely immár előrendelhető. Tudásban még nem, árban felveszi a versenyt a laptopokkal.

Az új Nokia külsőleg hasonlít a cég más termékeire, szoftvere viszont új fejlesztés, Meamo 5 fut rajta. Összecsukva az érintőképernyőn keresztül vezérelhető, kinyitva teljes QWERTY billentyűzet kerül elő.


Laptop- és mobilképességek

A készülékben az iPhone 3GS-ből és a Palm Préből már ismert 600 megahertzes ARM Cortex-A8 processzort és mellé grafikus gyorsítót is kapott, hogy a mozgóképek nagy méretű képernyőn való megjelenítése se okozzon problémát. A beépített 32 gigabájt memóriára tömérdek adat fér, a rendszernek egy gigabájt jutott.

A 3,5 hüvelykes, 800x480 képpont felbontású kijelzőn nézhetők meg az öt megapixeles kamera képei, a videók épp a képernyő felbontását tudják majd. A hardveresen sokat tudó készülék teljesen új, linux alapú kezelőfelületét nagy várakozás övezi, ebben a készülékben mutatkozik be a nyílt forráskódú rendszer.

Várhatóan októberben kerül az első vevőkhöz, akik 600 eurót (163 ezer forintot) fizetnek érte. Később valószínűleg rengeteg alkalmazás jelenik majd meg a rendszerre.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5