16 millió a világ egyik legdrágább otthoni hangfala

Címkék: Gramophone, audiofil, hangfal, Aesthesis

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Valószínűleg a világ egyik legdrágább otthoni hangfalát árulja az Aesthesis. A svéd cég a gramofon hangszórójának formájára emlékeztető, audiofil vásárlóknak szánt eszközöknek 60 ezer euróért, vagyis 16 millió forintért árulja párját.

A dizájnja után Gramophone-nak nevezett hangfalak a svéd Aesthesis nevű vállalat kézműves módszerekkel készíttette, a szénszálas anyagokból és rozsdamentes acélból készült eszköz mind a 100 darabját kézzel készítették.

Ennyi készült ugyanis a Gramophone-ból, aminek dizájnját a Ergonomidesign, az Eker Design és a Carcocomp nevű cég vállalta magára. Többek között ők készítették korábban a svéd Koenigseggs high-end sportautók dizájnterveit is.


16 millió egy pár

A gyártásnál csak a legjobb elektronikai anyagokat használták, külsejében pedig a retro-elemek domináltak. Remélhetőleg a csillogó fekete külsejű, enyhén hajlított álló hangszórók teljesítménye is meglepő - első pillantásra kevesebbet néznénk ki belőle.

A terméket bármilyen színben megrendelhetjük a gyártó honlapján, aki a szép hangzás mellett valami különlegesre is vágyik, annak mélyen kell a pénztárcába nyúlnia. A két hangfal ára 60 ezer euró, vagyis 16 millió forint.

Még ennél is drágább megoldás az a másfél tonnás hangfalrendszer, ami négy jól megtermett, 180 centiméter magas hangszóróból és egy mély hangokért felelős basszus sugárzóból áll.

Az utóbbi - a high-end szegmensben különlegesnek mondható módon - integrált erősítővel készül.

A gyártó kilencven napot kér a megrendelőtől arra, hogy legyártsa, kalibrálja és szigorú teszteknek vesse alá az új rendszert, csak ezek után szállítja ki. A szett ára 250 ezer dollár (47 millió forint), természetesen a további erősítők és a méltó lejátszók nem kevés pluszköltséget jelentenek még.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5