Az ékszerpiac legújabb trendjei

Címkék: ékszer, gyémánt, arany, gyöngy, Varga, Baraka, Schoeffel, Favero

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Varga Viktória

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Megnéztük, hogy idén milyen trendek meghatározók az ékszerdivatban, milyen különlegességeket ajánlanak a legnevesebb ékszerházak. Szemügyre vettük a klasszikus gyöngysortól kezdve egészen a csokoládéarannyal kombinált dizájnos gyűrűig a Magyarországon elérhető luxusékszer-palettát.

A világ legszebb ékszerei

A luxusra éhes közönség számára ideális hely a Baraka Ékszerház, ahol a világ 40 legnagyobb luxusékszer és -óra márkája közül lehet válogatni. Az itt dolgozó Kelemen Abigél ékszerészt faggattuk az idei trendekről, a legkülönlegesebb ékszerekről.

"2009-ben még mindig divatos a 18 karátos fehér arany fehér gyémánttal, tavasszal a rózsaszín köves ékszerek kedveltek, nyáron a virágmintás, színes ékeket szeretik a hölgyek. A rosé arany is felkapott, mert jól illik a bőr színéhez, kellemesebb az összhatás, mint például a sárga arannyal, és a divatvilágból a lila őrület is begyűrűzött az ékszeriparba" - mutatta be röviden az idei trendet a szakértő.


Marco Valente éppen olyan jól ért a klasszikus vonalvezetéshez, mint az újszerű formákhoz, kompozíciókhoz. A divatékszerek királyának művei igen értékesek, mert kis darabszámmal dolgozik, így az egyes darabok presztízsértéke magas. Bátran használja a nemes anyagokat és színeket, nem riad vissza az extrém méretektől sem.

Virágos gyűrűje egyike a hatalmas ékszereinek. A dizájner még arra is figyelt, hogy a szirmok mozogjanak, fonákjuk is szépen kidolgozott, kerek egész az alkotás, konyak és fehér gyémánt csillog rajta, fehér korall színezi ekrüre a virágot. Ennek a nem hétköznapi ékszernek az ára közel négymillió forint.

Az olasz divatdiktátorok élénk fantáziájára remek példa a Calgaro. Bátor színhasználatának még a hölgyek ruhatára sem szabhat határt, hiszen a szivárvány minden színében elkészítik ékszereiket, és hogy ezek még fényesebbé és csillogóbbá váljanak, selyemszálakat csempésznek bele.

A divat másik fellegvára Párizs, itt székel a világhírű Boucheron ékszermárka is. A több anyag ötvözése, sárga, fehér, csokoládé és rosé arany Quatre kollekciójuk jelenleg a legkeresettebb, a Barakában 760 ezer forint körüli áron vásárolható meg.

"A több színű arany kombinációja azért is szerencsés, mert a már meglévő különböző árnyalatú arany ékszereinket összeköti, egységesebbé téve az összképet" - világított rá ennek az irányzatnak a praktikus oldalára Kelemen Abigél. A Boucheron ékszerek rajongói között vannak olyan világsztárok, mint Nicole Kidman, Penelope Cruz, de egykor Greta Garbo is az ő alkotásaikat viselte.

Az 1963 óta működő Lenti & Villasco a fehér gyémántban, geometrikus formákban lát fantáziát. Az ékszerház olyan apróságokra is ügyel, hogy a vékony láncok ne csípjék be a hajszálakat, ezért forgó szemeket iktatott be. A fehér gyémánt mellett a fekete gyémánt is kedvelt a férfi ékszerekben, a nőiben pedig egyre inkább divatos.

Stefan Hafner igazán újító, nála nincsenek unalmas ékszerek, egyik extrém megoldása, hogy a gyémántot fordítva foglalja be a gyűrűbe, izgalmasabbá téve annak felületét. Egy ilyen gyémántos, rubinos gyűrű 2,5 millió forint. A részletekre is ad, a láncai végét egy gyémánttal zárja.

Roberto Coin védjegye a rubin, amelyet azért rejt el minden egyes ékszerében - ott, ahol az a bőrrel érintkezik-, hogy az viselőjének szerencsét, egészséget és szerelmet hozzon. A babonán kívül a mesevilágban is hisz, egyik gyűrűje egész történetet mesél el, pillangóval, katicabogárral és hideg zománccal díszített apró fehér virágokkal.

Királyokhoz illő ruhát is sző, méghozzá aranyból, amelyhez szintén aranyszálakból kreált kistáska dukál. Ékszerkölteményeibe már beleszeretett Liz Hurley, Naomi Campbell és Sharone Stone is.

A nyár az esküvők ideje, ezért ne feledkezzünk el a karikagyűrűk első számú mesteréről, Furrer Jacot-ról sem. Ezek a svájci ékszerek különlegesek, finomak, elegánsak, méltók ahhoz, hogy örökre szóló darabok legyenek.

Időtlen egyediség

Az egyedi ékszerek iránt egyre nagyobb az igény, ez a trend éppen úgy megfigyelhető Magyarországon, mint bárhol a világon. A tömegékszerekre egyre többen unnak rá, az emberek valami személyeset keresnek. Ennek köszönhető, hogy az olcsó ár nem az első és legfontosabb szempont, a minőségre helyeződött át a hangsúly.

Varga Design
A Varga Design új Tavirózsa kollekciójának arany nyakéke

Úgy tűnik, hogy az ékszerészek közt húsz éven át zajló árversenynek vége szakad, a színvonalas alkotások értékét a nemes alapanyagok és a művészi érték együtt határozzák meg.

"Az ékszerkészítés ugyanolyan művészet, mint a képzőművészet más ága, mindössze annyiban különbözik azoktól, hogy a felhasznált alapanyag önmagában is értékes, nem úgy, mint egy darab vászon vagy egy szikla" - tartja Varga Miklós ötvösművész, a Varga Design alapítója. Ha nem megrendelésre, konkrét elképzelések alapján készül a mű, akkor Varga úr szerint az ékszer keresi a gazdáját, meg kell találnia azt, akinek a testére és lelkére szabták.

 

 

1.  Az ékszerpiac legújabb trendjei
2.  Egyedi ékszerek, fekete gyöngysorok

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5