Százmilliós ékszerekkel kárpótolta megcsalt nejét egy brit férj

Címkék: gyémánt, ékszer, gazdag, árverés

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Közel százmilliós bevételt hozott egy árverésen az az ékszergyűjtemény, amelynek darabjait egy tehetős brit férj vásárolta nejének. Minden egyes alkalommal, amikor Robert Charlton félrelépett, egy-egy különleges darabbal ajándékozta meg feleségét.

A hosszú házasság titkára évezredek óta rengetegen keresik a választ, több-kevesebb sikerrel. Úgy tűnik, egy tehetős brit férj megoldotta a problémát. Robert Charlton ugyanis rájött, hogy a virágcsokrok küldése nem eléggé hatásos, így minden egyes alkalommal, amikor a félrelépett, egy drága ékszerrel ajándékozta meg feleségét, Elizabeth-et.

dailymail.co.uk
Néhány darab a gyűjteményből

Az üzletember felesége így 26 év alatt tekintélyes számú és értékű ékszerre - gyűrűkre, nyakláncokra, karkötőkre és fülbevalókra - tett szert, amelyek közül nem egy viktoriánus korabeli.

A stratégia sikeresnek bizonyult, ugyanis a házasság a férj 63 éves korában bekövetkezett haláláig tartott. Amikor az elnéző feleség is távozott az élők sorából, az ékszergyűjtemény a házaspár egyetlen lányához került, aki árverésre bocsátott anyja gyűjteményéből 43 darab ékszert. Ezekért csaknem 300 ezer fontot, azaz 95 millió forintot kapott.

A legdrágább tétel egy 54 gyémántból készült nyaklánc volt, amelyet a hűtlen férj valószínűleg a Regent Street-i Carrington and Co. nevű üzletben vásárolt. Az ékszer végül 60 ezer fontért (19 millió forintért) talált gazdára.

Egy medál és egy bross egyenként 53 ezer fontért (16,8 millió forintért) kelt el, egy gyémántgyűrű pedig 23 ezer fontot (7,3 millió forintot) ért meg egy gyűjtőnek.

Mr. Charlton valószínűleg nemcsak 43 alkalommal csalta meg a nejét, ugyanis jó néhány ékszer a család birtokában maradt.

Robert Charlton egy hatalmas építészeti cég vezetőjeként dogozott, és egy nyomdája is volt. Szabadkőműves páholyokba járt és oszlopos tagja volt a leicesteri Kibworth Golf Klubnak. Ezenkívül két éjszakai klubot is üzemeltetett, ahol - amint az ékszerek is tanúsítják - nemcsak üzleti ügyek miatt fordult meg rendszeresen.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5