Bírósághoz fordul a végrendelet nélkül elhunyt milliárdos kilenc örököse

Címkék: milliárdos, per, végrendelet, vagyon, Tajvan

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Bírósághoz fordulnak egy tavaly elhunyt tajvani milliárdos örökösei. A kilenc gyermekes Yung-Ching Wang nem hagyott hátra végrendeletet, amikor öt és fél milliárd dolláros vagyonnal távozott az élők sorából.

AFP
Nem írt végrendeletet
A milliárdos nem hagyott hátra végrendeletet, amelyben elosztotta volna vagyonát kilenc gyermeke között, amelyek közül egyik sem jelenlegi feleségétől született. Örökösei New Jersey állam bíróságához fordultak, hogy jogi úton szerezzen érvényt igényeiknek.

Az eljárást a milliárdos legidősebb fia, Wang Wen-yang kezdeményezte májusban, aki azt állítja, hogy apja vagyonának nagy részét féltestvérei és unokatestvérei bermudai és kajmán-szigeteki székhelyű offshore cégek számláin rejtették el. Az 58 éves üzletember azt szeretné elérni, hogy ő legyen apja örökségének intézője, aki gondoskodhat a vagyon elosztásáról, és hozzáférhet a különböző bankszámlákon levő összegekhez.

A bírósághoz forduló üzletembert féltestvérei a kereset benyújtását követően eltávolították apjuk cégének vezetői gárdájából. Az egyik legelszántabb örökös a néhai milliárdos egyik lánya, Cher Wang, aki egy számítástechnikai cég tulajdonosa. Nem kizárt, hogy több éves jogi csatározás veszi kezdetét.

Yung-Ching Wang tavaly októberben, 92 éves korában hunyt el a New Jersey államban található Short Hills-i luxsuotthonában. A világ kétszáz leggazdagabb embere között tartották számon, vagyonát a Forbes magazin tavaly 5,5 milliárd dollárra becsülte, ezzel Tajvan második leggazdagabb embere volt.

A milliárdos egy elszegényedett teatermelő család sarjaként látta meg a napvilágot Tajpejben. 5 évesen egy bányában dolgozott, az általános iskola elvégzése után hivatalosan nem tanult tovább.

37 éves korában, 700 ezer dolláros, mai árfolyamon 132 millió forintos kölcsönnel alapította meg a Formosa Plastics Group nevű műanyaggyártó céget, amelynek elnökeként dollármilliárdokra tett szert. Egészen 2006 júniusáig, 89 éves koráig látta el a pozíciót, ezenkívül számos cég, egy kórház és egy egyetem elnöke is volt.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5